Fengselsinnsatt funnet knivstukket på treningsrom

Politiet finner verken kniven eller gjerningsmannen på Ullersmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En innsatt i Ullersmo fengsel ble knivstukket av en annen innsatt i ettermiddag.

Etter det Dagbladet.no erfarer er den skadde en mann med østeuropeeisk statsborgerskap som soner en lengre fengselsdom for grove narkotikaforbrytelser.

Flere menn med ulik nasjonalitet skal ha vært i nærheten da overfallet skjedde.

I 18.30-tida hadde politiet ennå ingen sikker informasjon om gjerningsmannen, til tross for at knivstikkingen skjedde inne i fengselet.

Dette kan ha sammenheng med at volden skjedde i et fellesareal der fengselet har dårlig kameraovervåkning.

- Mannen ble stukket i overkroppen og ble funnet skadd på et treningsrom. Det er foreløpig uklart om selve hendelsen skjedde i samme rom, opplyser operasjonsleder Trond Aune ved Romerike politidistrikt.

Da den dramatiske meldingen kom i 16.15-tida, ble luftambulanse først tilkalt til fengselet, men helikopteret ble senere dimmitert. Den skadde er fraktet til Akershus universitetssykehus. Tilstanden hans er foreløpig ukjent, men skadene skal ikke være livstruende.

Det kan ha vært flere vitner til knivstikkingen. Alle fangene unntatt den skadde skal ha blitt sendt tilbake til cellene da voldshendelsen ble oppdaget, og politiet jobbet i 19-tida ennå med undersøkelser og avhør i fengselet.

Minst to medfanger ble etter det Dagbladet.no forstår isolert på egne rom i påvente av politiets avhør.

- Det var flere i rommet da dette ble oppdaget. Vi har foreløpig ikke fått melding om hvem som gjorde det, og har ikke funnet stikkvåpenet, sier Aune.

Ullersmo fengsel er foreløpig ordknappe om den alvorlige hendelsen i fellesarealet.

- Nå pågår det etterforskning for fullt her. Inntil situasjonen er avklart uttaler vi oss ikke om saken, sier underdirektør Bernt Nordhaug ved fengselet til Dagbladet.no.

I februar i år ble en 53 år gammel innsatt ved samme fengsel  sendt til sykehus med hodeskader etter et basketak, den gangen uten bruk av våpen. 53-åringen ble slått ned av en 45 år gammel medinnsatt.

Rundt to måneder tidligere ble en kjent kriminell og en annen innsatt banket opp i en annen konflikt. Førstnevnte endte opp med hodeskader og en brukket nese.