- Fengselsmyndighetene har en plikt til å vurdere om Breivik kan sone med andre fanger

Jusprofessor Mads Andenæs sier at anken ikke kan brukes til å trenere de pliktene staten er pålagt i tingrettens dom.

SKIEN FENGSEL: Anders Behring Breivik soner ved Skien fengsel, her bilde fra luftegården på lukket avdeling. Arkivfoto: Torbjørn Berg / Dagbladet
SKIEN FENGSEL: Anders Behring Breivik soner ved Skien fengsel, her bilde fra luftegården på lukket avdeling. Arkivfoto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Justis- og beredskapsdepartementet anker Oslo tingretts dom i søksmålet Anders Behring Breivik har anlagt mot staten.

Staten mener at de forhold Breivik soner under, ikke utgjør «umenneskelig eller nedverdigende behandling» etter EMK artikkel 3.

Oslo tingrett fastslo at soningsregimet til den terrordømte 37-åringen bryter med menneskerettighetene, særlig på grunn av den lange og omfattende isolasjonen han har vært og er underlagt, skriver NTB.

- Lurt å ikke kommentere I anken vil staten anføre at den er uenig både i tingrettens rettsanvendelse og bevisvurdering. Advokaten som fører saken for staten, Marius Emberland, var tidligere i dag ordknapp overfor Dagbladet, og ønsket ikke å kommentere på hva staten mener er feil med tingrettens rettsanvendelse eller bevisvurdering.

- Det var lurt av ham, sier Mads Andenæs, professor i rettsvitenskap ved UiO og en av Norges fremste eksperter på menneskerettigheter til Dagbladet.

Andenæs mener nemlig at tingrettens dom er klar og god. Han stiller seg i rekken av advokater og eksperter som mener at tingretten hadde grunnlag for å konkludere med brudd på EMK artikkel 3.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer