GJORDE OPPRØR: 2.800 innsatte i et fengsel i den amerikanske delstaten Texas må flyttes etter at et opprør førte til at fengselet ble ubeboelig.Foto: AP Photo/Valley Morning Star, David Pike / NTB Scanpix
GJORDE OPPRØR: 2.800 innsatte i et fengsel i den amerikanske delstaten Texas må flyttes etter at et opprør førte til at fengselet ble ubeboelig.Foto: AP Photo/Valley Morning Star, David Pike / NTB ScanpixVis mer

Fengselsopprør i USA. Nå må de flytte 2800 fanger på grunn av skadene

Stort sett ulovlige immigranter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

2.800 innsatte i et fengsel i den amerikanske delstaten Texas må flyttes etter at et opprør førte til at fengselet ble ubeboelig.

Opprøret startet fredag da fangene nektet å komme til frokost eller melde seg til arbeid, i protest mot de det de mener er dårlig tilgang på legehjelp, ifølge lokale medier.

Det føderale fengselet i byen Raymondville ligger 64 kilometer unna den mexicanske grensen, og huser hovedsakelig personer som har tatt seg ulovlig inn til USA.

Under opprøret brøt de innsatte seg ut til bakgården, der de samlet seg og blant annet satte fyr på telt som blir brukt til å huse fanger, ifølge avisen Express-News.

Ødeleggelsene fører til at 2.800 innsatte nå må bli overført til andre fengsler.

(NTB)