Fengselsrømling (18) ba om haik tilbake til cella

Begge mennene som i går stakk av fra Vik fengsel, sitter igjen bak lås og slå.

RØMTE: To unge menn rømte i går fra Vik fengsel. De er nå begge tilbake i fengselet. 
Foto: Berit Keilen / Scanpix
RØMTE: To unge menn rømte i går fra Vik fengsel. De er nå begge tilbake i fengselet. Foto: Berit Keilen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To fanger - en 18- år gammel mann og en 20 år gammel mann rømte i går morges fra Vik fengsel i Sogn og Fjordane.

20-åringen ble pågrepet etter bare et par timer på  rømmen, skriver NRK, mens 18-åringen fikk føle på friheten i hele 14 timer.

Da var han tilsynelatende lei av livet på rømmen, skriver NRK, for mannen oppsøkte da en lokal bilist og ba om haik tilbake til fengselet.

- Han var trøtt, lei og bløt, så han tok til vettet. Han tok seg ned til en vei litt ute i dalen i retning Vikafjellet. Der var det en lokal ungdom i bil som traff på 18-åringen. Sjåføren stoppet og spurte om 18-åringen skulle noe sted. Han sa at han ville ned igjen til fengselet, og da fikk han haik. Noe mer dramatisk enn det var det ikke, sier fengselsleder Roy Egil Stadheim til NRK.

Begge de to fangene ble etterlyst da de rømte i går, men de ble aldri beskrevet som farlige. De ble lett etter fordi det ble fryktet at de kunne skade seg i det barske terrenget.

Fengselsleder Stadheim sier til NRK at det var en lettelse å få begge fangene tilbake til fengselet.

- Å ha følelsen av å ikke finne han er ikke god, for vi visste ikke hva som kunne skje ham oppe i det terrenget han var, sier han.