Fengselssjef innrømmer tortur i Rio de Janeiro

Politi og fengselsbetjenter bruker ofte tortur, innrømmet myndighetene i den brasilianske delstaten Rio de Janeiro mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den brutale behandlingen av fanger og mistenkte forbrytere er en arv fra militærjuntaens dager, mener sjefen for delstatens fengselsvesen, Asterio Pereira dos Santos.

- Vi forlot en periode med diktatur for kort tid siden og vi forsøker å få slutt på praksisen. Det er en fæl forbrytelse, sa han på en pressekonferanse mandag.

Seks fengselsbetjenter ble nylig arrestert mistenkt for å ha torturert en kinesisk forretningsmann slik at han døde. Chan Kim Chang ble arrestert i august da han forsøkte å gå på et fly med over 200.000 kroner. Pengene skal han ifølge familien ha fått etter at han solgte en snackbar. Dagen han skulle løslates ble han funnet bevisstløs på cellen, med skader på både kropp og hode.

Amnesty International skriver i en rapport at politiet drepte 621 sivile i Rio de Janeiros fattigstrøk i løpet av det første halvåret i 2003. I fjor skjøt og drepte politiet i alt 900 personer, ifølge Amnesty.

(NTB)