I SORG: Guvernør i Colorado, John Hickenlooper, slet med å holde tårene tilbake da han snakket om drapet på fengselsdirektør Tom Clements, som han utnevnte i 2011. Foto: AP Photo/Ed Andrieski
I SORG: Guvernør i Colorado, John Hickenlooper, slet med å holde tårene tilbake da han snakket om drapet på fengselsdirektør Tom Clements, som han utnevnte i 2011. Foto: AP Photo/Ed AndrieskiVis mer

Fengselssjef skutt og drept da han åpnet sin egen husdør

- Ren henrettelse og forsøk på hevn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Gjerningsmannen er fortsatt på frifot etter drapet som skjedde i den amerikanske delstaten Colorado i morges norsk tid. Politiet har foreløpig svært få spor å gå etter.

Ved 20.30-tida tirsdag lokal tid skal det ha ringt på døra hjemme hos Clements i småbyen Monument som ligger drøyt tre mil utenfor Colorado Springs. Fengselsdirektøren åpnet døra og ble umiddelbart skutt.

Mens gjerningsmannen forsvant fra åstedet, ringte et av familiemedlemmene til Clements nødtelefonen. Han bodde sammen med kona og to døtre. Da politiet kom til stedet, var Clements død.

Mulig hevnmotiv Clements (58) var direktør for Colorado Department of Corrections og dermed sjef for 20 voksenfengsler og ett ungdomsfengsel i Colorado. Politiet mistenker derfor at drapet nærmest er en ren henrettelse og et forsøk på hevn.

- Vi er kjent med Clements posisjon i fengselsvesenet. Det åpner muligheten for at noen knyttet til fengslene ønsket å skade ham, sier politiløytnant Jeff Kramer hos sheriffen i El Paso til CNN.

Foreløpig står politiet nærmest uten spor etter gjerningsmannen. De vet ikke om han forsvant til fots eller i bil. Gjennom hele natta finkjemmet politiet skogsområdet rundt Clements hus på jakt etter spor.

Guvernør i Colorado, John Hickenlooper, utnevnte Clements til fengselsdirektør i 2011. Clements hadde da jobbet i fengselsvesenet i Missouri i 31 år.

- For å skremme Med røde øyne holdt guvernøren en pressekonferanse i ettermiddag norsk tid hvor han hyllet fengselsdirektørens innsats.

- Vi er så takknemlige for tida han ga oss, sier Hickenlooper.

Han vil ikke spekulere i motivet, men legger ikke skjul på at de tror drapet både kan ha et hevnmotiv og være et forsøk på å skremme.

- Om en handling som dette er hevn for noe vi ikke kjenner til, så er det også en handling for å skremme. Vi må bare forsøke å jobbe videre, sier guvernøren.

Han underskrev i dag en kontroversiell lov som strammer inn folks muligheter i Colorado til å skaffe seg skytevåpen, men tror ikke det er motivet for drapet.

- Vi må holde alle muligheter åpne, men utfra det lille vi vet, tror jeg ikke dette var et angrep rettet mot delstatsregjeringa. Fengselsvesenet er veldig vanskelig. De tar vanskelige avgjørelser hele tida som har konsekvenser for ulike mennesker, sier Hickenlooper.

Han bestemte i dag at det skulle flagges på halv stang utenfor alle offentlige bygg i delstaten.

DREPT: Tom Clements (58) ble drept av en ukjent gjerningsmann i sitt eget hjem. Han var sjef for fengselsvesenet i delstaten Colorado. Foto: REUTERS/Colorado Department of Corrections/Handout
DREPT: Tom Clements (58) ble drept av en ukjent gjerningsmann i sitt eget hjem. Han var sjef for fengselsvesenet i delstaten Colorado. Foto: REUTERS/Colorado Department of Corrections/Handout Vis mer