Fengsler Gundersen og jente (17)

De to nynazistene som har vært på frifot etter drapet på Benjamin Hermansen ble i dag varetektsfengslet av lagmannsretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Gundersen og den 17 år gamle jenta fra Kristiansand ble løslatt da forhørsretten mandag. Nå har lagmannsretten omgjort kjennelsen og de to vil nå bli pågrepet.

Gundersen er varetektsfengslet for fire uker, mens den jenta blir satt i såkalt varetektssurrogat. Det betyr at hun settes på en barnevernsinstitusjon i fire uker. Begge to får brev- og besøksforbud.

Gundersens forsvarer Sven Ivar Sanstøl sier til Dagbladet at kjennelsen kommer som en stor overraskelse.

Men politiet er svært fornøyde.

- Dette er fryktelige viktig for etterforskningen. Det er fortsatt mye som må nøstes opp i, sier politiinspektør Mette Haldorsen til NTB.

Begrunnelsen for å sette de to i varetekt er faren for bevisforspillelse.

Vurderer å påkjære

Advokatfullmektig Sven Ivar Sanstøl, som forsvarer Gundersen på vegne av advokat Morten Kjensli, sier at de vurderer å påkjære til Høyesterett.

- Da blir det påkjært på grunn av lovanvendelsen, sier Sanstøl til NTB. Han mener lagmannsrettens avgjørelse er uriktig.

Seks personer er nå varetektsfengslet etter drapet på Benjamin Hermansen. I formiddag ble nynazisten Joe Erling Jahr (19) ble varetektsfengslert i København.

<B>FENGSLES: Lagmannsretten bestemte i dag at Petter Gundersen likevel skal settes i varetekt.