Fengsles for falsk identitet

Flere av de prostituerte som kommer til Norge blir fengslet for å ha oppgitt falsk identitet. Bakmennene har det vist seg at det er vanskeligere å få tak på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om flere av kvinnene oppgir i politiavhør at det er andre som har skaffet identitetspapirene har kvinnene så langt vært de eneste som har blitt straffet. Enkelte av kvinnene har fortalt både politi og domstol at bakmenn har presset dem til å oppgi falsk identitet eller reise med falske id-papirer.

27. august:

En 22-år gammel Vest-Afrikansk kvinne blir varetektsfengslet for brudd på utlendingsloven. Kvinnen oppgir at hun livnærte seg av prostitusjon i Oslo. Kvinnen har etter varetektsfengsling søkt om asyl i Norge.

30. august:

En 21-år gammel Vest-Afrikansk kvinne blir varetektsfengslet for brudd på utlendingsloven. Kvinnen ble pågrepet i området rundt Skippergata. Hun hevder hun er fra Nigeria. Hun sitter fengslet.

24. september:

En 24-år gammel kvinne fra Moldova blir varetektsfengslet for å ha oppgitt feil identitet. Kvinnen forklarer i fengslingsmøtet at hun har vært et offer for tvangsprostitusjon i andre land. Retten varetektsfengsler henne i fire uker. Før fengslingsperioden er over blir kvinnen sendt tilbake til Moldova etter eget ønske.

29. september:

En 30-år gammel kvinne fra Vest-Afrika blir varetektsfengslet i fire uker. Kvinnen er forsøkt utvist fra Norge, men på vei til Nederland viste det seg at hennes Nigerianske pass var falskt. Politiet mener at hun kan ha livnært seg av prostitusjon i Oslo, men hun nekter å si noe.

1. oktober:

To nigerianske kvinner på 26 og 24 år blir fengslet i Stavanger tingrett. De forklarer at de har reist til Norge via Spania. Den ene oppgir å ha kjøpt identitetspapirer i Madrid, den andre gjennom en spansk advokat. Begge jobbet som prostituerte.

 Det foreligger ingen offisiell statistikk over hvor mange fra prostitusjonsmiljøet som er utvist eller bortvist fra Norge i år.