Fengsles for gruppeselvmord

Ungdommer i Japan «hjelper» hverandre til å dø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no): Japan har de siste årene vært vitne til en nifs trend med organiserte gruppeselvmord blant ungdom.

Nå straffes de overlevende.

En 21 år gammel høyskolestudent ble i dag dømt til to års fengsel for sin rolle i et organisert selvmordsforsøk hvor en person døde, skriver nyhetsbyrået AP. En annen overlevende ble dømt til to og et halvt års fengsel tidligere denne måneden.

Det var i mars i år at 21-åringen og to andre menn forsøkte å ta sine egne liv sammen ved eksosforgiftning. Men bare den ene av de tre døde. Mennene hadde møtt hverandre på internett.

Ifølge AP døde 55 mennesker i 19 organiserte grupper i fjor, etter å ha møtt hverandre på nettet. I 2003 døde 34 mennesker i 12 grupper. Bare fra oktober i fjor til februar i år ble det registrert åtte gruppeselvmord i Japan. 38 mennesker døde. Bare i februar døde 16.

Skam forbundet med dårlige økonomiske tider kan være en årsak til de japanske selvmordene, har en japansk psykiater hevdet. Ifølge japansk tradisjon skal selvmord være en hederlig måte å dø på. Svært mange av gruppeselvmordene skjer ved bruk av gass.

GRUPPESELVMORD:En kvinne og to menn ble funnet døde i denne bilen i Higazu Izu i Japan i februar i år etter gruppeselvmord Foto. Scanpix
GRUPPESELVMORD:En kvinne og to menn ble funnet døde i denne bilen i Higazu Izu i Japan i februar i år etter gruppeselvmord Foto. Scanpix Vis mer