Fengsles for selvforsvar?

39-åringen fra Stokke som natt til lørdag stakk ned og drepte en 15-åring fra samme sted, vil i dag bli framstilt for varetektsfengsling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjerningsmannens forsvarer, Jan Magnus Jansen, vil begjære sin klient løslatt, fordi han handlet i selvforsvar. Ungdommene som skal ha angrepet 39-åringen med stokker er ikke siktet for noe straffbart.

Politiinspektør Olav Kløvstad understreker overfor Dagbladet at siktelsen er foreløpig.

- Det er flere sprikende forklaringer som vi må se nærmere på. Vi skal rekonstruere hendelsesforløp og ta opp ytterligere forklaringer. Vi ønsker full ro under etterforskningen og ber om fengsling for å få det.

- Ser dere noen fare for bevisforspillelse?

- Vi ser det som en fordel å holde siktede varetektsfengslet til etterforskningen er sluttført, sier Kløvstad.

Krever løslatelse

Forsvarer Jan Magnus Jansen sier til Dagbladet at det trolig er de gjenstående avhørene av den skadde 16-åringen, som fremdeles ligger på Vestfold Sentralsykehus i Tønsberg med kuttskader, som gjør at politiet vil sikre seg.

- Jeg kan ikke helt se hvordan min klient skulle kunne påvirke guttens forklaring. Slik jeg kjenner saken, vil jeg begjære min klient løslatt i morgen, sier Jansen.

  • Siktede er gift, far til to barn og byggmester av yrke.

Ikke siktet

Politiinspektør Olav Kløvstad i Tønsberg vil ikke svare på hvorfor de to kameratene til den døde 15-åringen fra Stokke ikke er siktet for noe i sakens anledning. De skal alle tre ha deltatt i angrepet på siktede etter at han kastet dem ut fra en fest i leiligheten i underetasjen på grunn av fyll og truende atferd. De brukte spikerstokker da de kom for å ta 39-åringen.

- Den ene av dem ligger skadd på sykehus. Vi får ta en ting av gangen, sier Kløvstad. Gutten som ikke ble skadd, ble løslatt straks etter avhør lørdag.