Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fengsles i fire uker

Oslo tingrett mener det er skjellig grunn til å mistenke begge de siktede i Sigrid-saken for forsettlig drap.

SIKTET: En 37 år gammel voldsdømt mann (t.v.) og hans 64 år gamle venn ble i kveld besluttet varetektsfengslet.
SIKTET: En 37 år gammel voldsdømt mann (t.v.) og hans 64 år gamle venn ble i kveld besluttet varetektsfengslet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De mente begge de burde bli løslatt, men politiet fikk medhold i at de to siktede mennene i Sigrid-drapet skal varetektsfengsles i fire uker med brev, besøk- og medieforbud.

Mennene på 37 og 64 år må også sitte i isolasjon de to første ukene av varetektsperioden.

Om 37-åringen skriver Oslo tingrett:

«Slik saken til nå er opplyst finner retten det mest sannsynlig at Sigrid Giskegjerde Schjetne ble utsatt for et forsettlig drap, og at det således ikke dreier seg om noen trafikkulykke. Ved denne vurderingen legger retten vekt på at politiet ikke har funnet noen spor ved forsvinningsstedet som kan tyde på at hun ble utsatt for en påkjørsel. Videre legger retten særlig vekt på hvilken tilstand liket ble funnet», heter det i kjennelsen.

«Retten finner videre at det er skjellig grunn til å mistenke siktede for det forsettlige drapet. Ved denne vurderingen legger retten vekt på at siktede kan knyttes til området og tidspunktet hvor Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant. Det vises også til at siktede har en tilknytning til stedet hvor liket senere ble funnet, og retten viser for øvrig til de funn som der ble gjort», skriver dommeren.

Om 64-åringen skriver tingretten at han oppdaget skader på bilen til 37-åringen som han knyttet til Sigrid-saken og «sikret seg bevis» på skadene.

«Det er imidlertid på det rene at siktede ikke på noe tidspunkt videreformidlet sine mistanker og sin bevissikring til politiet til tross for at Sigrid-saken var gjenstand for enorm mediaoppmerksomhet. Retten finner det påfallende at siktede uten videre knyttet bilskaden opp mot Sigrid-saken», skriver retten.

«Samlet sett mener retten at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for å ha forholdt seg som beskrevet i siktelsen slik saken nå står. Retten anser likevel at mistankegrunnlaget her er svakere enn i forhold til medsiktede.», skriver Oslo tingrett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media