ÅSTEDET: En mann ble knivstukket og drept på Romsås i Oslo. Politiet pågrep senere en mann som de mistenker for drapet. Drapet skjedde på en parkeringsplass i et boligområde.  Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
ÅSTEDET: En mann ble knivstukket og drept på Romsås i Oslo. Politiet pågrep senere en mann som de mistenker for drapet. Drapet skjedde på en parkeringsplass i et boligområde. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

Fengsles i fire uker

26-åring erkjenner å ha knivstukket kamerat på Romsås.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 26 år gamle mannen som er siktet for å ha drept kameraten  Juan Navarro (28) på Romsås på søndag ble i dag varetektsfengslet for fire uker.

Den første uka får han fullt medieforbud.

- Han var ikke til stede på fengslingsmøtet, men har forklart seg for politiet. Han satt flere timer i avhør i går, sier mannens forsvarer, advokat Benedict de Vibe til Dagbladet.

26-åringen har erkjent å ha stukket barndomskameraten sin, men hevder det skjedde i nødverge. Det var flere vitner til knivstikkingen, som skjedde utenfor Romsåssenteret søndag ettermiddag.

26-åringen har forklart at han følte seg truet av den 28 år gamle kameraten, og at han derfor tok med seg kniv til det avtalte møtet. Den drepte 28-åringen skal ha hatt med seg seks kamerater til møtet.

- Han erkjenner straffskyld, men nå må obduksjonsrapporten vise om det karakteriseres som drap eller legemsbeskadigelse med døden til følge. Han sier han hevdet i nødverge, sier Benedict de Vibe.

Les også: - Jeg gikk for langt.

26-åringen er tidligere straffedømt flere ganger, blant annet for gjengvoldtekt og vold.

Han har samtykket til vareteksfengsling, og er ifølge sin forsvarer forberedt på å sitte fengslet fram til rettssaken komemr opp.

- Han har det ganske tungt, sier de Vibe.

Les mer om saken her.

KJENNING: 26-åringen er tidligere straffedømt og en kjenning av politiet.
KJENNING: 26-åringen er tidligere straffedømt og en kjenning av politiet. Vis mer