Fengsles i fire uker

26-åring erkjenner å ha knivstukket kamerat på Romsås.

ÅSTEDET: En mann ble knivstukket og drept på Romsås i Oslo. Politiet pågrep senere en mann som de mistenker for drapet. Drapet skjedde på en parkeringsplass i et boligområde.  Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
ÅSTEDET: En mann ble knivstukket og drept på Romsås i Oslo. Politiet pågrep senere en mann som de mistenker for drapet. Drapet skjedde på en parkeringsplass i et boligområde. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 26 år gamle mannen som er siktet for å ha drept kameraten  Juan Navarro (28) på Romsås på søndag ble i dag varetektsfengslet for fire uker.

Den første uka får han fullt medieforbud.

- Han var ikke til stede på fengslingsmøtet, men har forklart seg for politiet. Han satt flere timer i avhør i går, sier mannens forsvarer, advokat Benedict de Vibe til Dagbladet.

26-åringen har erkjent å ha stukket barndomskameraten sin, men hevder det skjedde i nødverge. Det var flere vitner til knivstikkingen, som skjedde utenfor Romsåssenteret søndag ettermiddag.

26-åringen har forklart at han følte seg truet av den 28 år gamle kameraten, og at han derfor tok med seg kniv til det avtalte møtet. Den drepte 28-åringen skal ha hatt med seg seks kamerater til møtet.

- Han erkjenner straffskyld, men nå må obduksjonsrapporten vise om det karakteriseres som drap eller legemsbeskadigelse med døden til følge. Han sier han hevdet i nødverge, sier Benedict de Vibe.

Les også: - Jeg gikk for langt.

26-åringen er tidligere straffedømt flere ganger, blant annet for gjengvoldtekt og vold.

Han har samtykket til vareteksfengsling, og er ifølge sin forsvarer forberedt på å sitte fengslet fram til rettssaken komemr opp.

- Han har det ganske tungt, sier de Vibe.

Les mer om saken her.

KJENNING: 26-åringen er tidligere straffedømt og en kjenning av politiet.
KJENNING: 26-åringen er tidligere straffedømt og en kjenning av politiet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer