FENGSLES:  Kvinnen på dette bildet fengsles i ti måneder for såkalt simpelt bedrageri. Dette bildet ble tatt hos profesjonell fotograf, som hevder hun aldri fikk betalt for fotograferingen. Hovedfoto: Åsa Bergem. Foto (innfelt, venstre): UPI / Jim Ruymen / Stella Pictures. Foto (innfelt, høyre): Kyrre Lien/Scanpix.
FENGSLES: Kvinnen på dette bildet fengsles i ti måneder for såkalt simpelt bedrageri. Dette bildet ble tatt hos profesjonell fotograf, som hevder hun aldri fikk betalt for fotograferingen. Hovedfoto: Åsa Bergem. Foto (innfelt, venstre): UPI / Jim Ruymen / Stella Pictures. Foto (innfelt, høyre): Kyrre Lien/Scanpix.Vis mer

Fengsles i ti måneder for boligjuks og Bieber-bedrageri

Og en rekke andre forbrytelser. - Det var lite synes jeg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en rykende fersk dom fra Oslo tingrett står det at kvinnen i 20-åra, som sto tiltalt for i underkant av 20 tilfeller av økonomisk bedrageri, dømmes til ti måneder i fengsel for «forsøk på simpelt bedrageri».

Kvinnen får 86 dager fratrekk fra tida hun har tilbrakt i varetekt siden pågripelsen. Nå forteller hennes forsvarer at saken ikke blir ført videre i rettssystemet.

- Min klient anker ikke dommen, sier hennes forsvarer Alexander Solhus, til Dagbladet som nettopp har snakket med kvinnen.

Dagbladet har tidligere snakket med Bieber-fans som hevder seg lurt og et eventfirma som mener de tapte nesten to millioner på kvinnens påståtte bedragerier.

 - BEDRAGERI:  Denne familien fra Stavanger betalte for Justin Bieber-billetter de aldri fikk, forteller Anne Hundhammer. Fra venstre: Madelen Hundhammer (11), mor Anne Hundhammer og Filip Hundhammer (8). Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
- BEDRAGERI: Denne familien fra Stavanger betalte for Justin Bieber-billetter de aldri fikk, forteller Anne Hundhammer. Fra venstre: Madelen Hundhammer (11), mor Anne Hundhammer og Filip Hundhammer (8). Foto: Marius Evensen / Dagbladet. Vis mer

Kvinnen sto blant annet tiltalt for å ha:

• Forledet fire personer til å overføre i alt 11 965 kroner til henne for til sammen 13 Justin Bieber-billetter.

• Forledet NN til å utbetale seg i alt 24 000 kroner som et forskudd på leie av en leilighet som det var inngått leieavtale på. Hun unnlot å opplyse at hun ikke var berettiget til dette, og at det ikke var en reell leieavtale.

• Mottok urettmessig provisjon med 60 000 kroner for salg av eventbilletter på vegne av NN, til tross for at det ikke hadde funnet sted noe slikt billettsalg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

• Forledet NN til å betale henne til sammen kr 16 000 ved å si at hun hadde betalt ned gjeldsforpliktelser, og at NN derfor skyldte henne penger, og videre ved å si til NN at hennes mor var plastisk kirurg som ville gi NN en plastisk operasjon dersom hun utbetalte kr 8000,- på forskudd, til tross for at dette ikke var riktig.

 INGEN ANKE:  Kvinnens forsvarer forteller at saken ikke føres videre i rettssystemet. Dette bildet ble tatt av en fotograf som hevder hun aldri fikk betalt av den bedragridømte kvinnen for fotograferingen. Foto: Åsa Bergem.
INGEN ANKE: Kvinnens forsvarer forteller at saken ikke føres videre i rettssystemet. Dette bildet ble tatt av en fotograf som hevder hun aldri fikk betalt av den bedragridømte kvinnen for fotograferingen. Foto: Åsa Bergem. Vis mer

• Forledet NN, som hun hadde fått kontakt med gjennom en dating-side på internett, til å ta ut kontanter til henne samt gjøre vareinnkjøp for henne med hans bankkort til en samlet verdi av kr 24 996, ved å fortelle ham at hun hadde mistet bankkortene sine og at hun ville overføre beløpene tilbake til ham gjennom nettbanken, til tross for at hun ikke hadde til hensikt å tilbakebetale beløpet.

- Erkjenner forholdene To av erstatningskravene ble avkortet i dommen. Kvinnen har erkjent omtrent samtlige punkter hun sto tiltalt for.

- Hun erkjenner de fleste forhold i denne saken, sier Solhus, til Dagbladet.

Det er kun litt over to og et halvt år siden hun ble dømt i Vest-Telemark tingrett. Den gang ble hun dømt for å ha bedratt til seg flere hundre tusen kroner fra et titalls personer.

- Lite «Kathrine», som ønsker å være anonym, var en av dem som føler seg lurt av telemarkskvinnen.

- 10 måneder var litt lite synes jeg, med tanke på hvor lenge hun har holdt på. Har en følelse av at ti måneder i fengsel ikke kommer til å stoppe denne dama, sier «Kathrine», til Dagbladet.

Kvinnens forsvarer har tidligere fortalt til Dagbladet at klienten nå ønsker og forandre seg.

 - BLE LURT :  Skullerud fikk et godt inntrykk av kvinnen i startfasen, men det endret seg raskt da firmaet hun er daglig leder for, angivelig ble lurt trill rundt av telemarkskvinnen. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
- BLE LURT : Skullerud fikk et godt inntrykk av kvinnen i startfasen, men det endret seg raskt da firmaet hun er daglig leder for, angivelig ble lurt trill rundt av telemarkskvinnen. Foto: Marius Evensen / Dagbladet. Vis mer

- Hun har levd i et såkalt «vestkant-miljø», ifølge henne. Hun forteller at hun nå ønsker å forandre seg og komme ut av dette miljøet, sier Solhus til Dagbladet.

 FENGSLES:  Kvinnen på dette bildet fengsles i ti måneder for såkalt simpelt bedrageri. Dette bildet ble tatt hos profesjonell fotograf, som hevder hun aldri fikk betalt for fotograferingen. Foto: Åsa Bergem.
FENGSLES: Kvinnen på dette bildet fengsles i ti måneder for såkalt simpelt bedrageri. Dette bildet ble tatt hos profesjonell fotograf, som hevder hun aldri fikk betalt for fotograferingen. Foto: Åsa Bergem. Vis mer