Fengsles i ti måneder for boligjuks og Bieber-bedrageri

Og en rekke andre forbrytelser. - Det var lite synes jeg.

 FENGSLES:  Kvinnen på dette bildet fengsles i ti måneder for såkalt simpelt bedrageri. Dette bildet ble tatt hos profesjonell fotograf, som hevder hun aldri fikk betalt for fotograferingen. Hovedfoto: Åsa Bergem. Foto (innfelt, venstre): UPI / Jim Ruymen / Stella Pictures. Foto (innfelt, høyre): Kyrre Lien/Scanpix.
FENGSLES: Kvinnen på dette bildet fengsles i ti måneder for såkalt simpelt bedrageri. Dette bildet ble tatt hos profesjonell fotograf, som hevder hun aldri fikk betalt for fotograferingen. Hovedfoto: Åsa Bergem. Foto (innfelt, venstre): UPI / Jim Ruymen / Stella Pictures. Foto (innfelt, høyre): Kyrre Lien/Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en rykende fersk dom fra Oslo tingrett står det at kvinnen i 20-åra, som sto tiltalt for i underkant av 20 tilfeller av økonomisk bedrageri, dømmes til ti måneder i fengsel for «forsøk på simpelt bedrageri».

Kvinnen får 86 dager fratrekk fra tida hun har tilbrakt i varetekt siden pågripelsen. Nå forteller hennes forsvarer at saken ikke blir ført videre i rettssystemet.

- Min klient anker ikke dommen, sier hennes forsvarer Alexander Solhus, til Dagbladet som nettopp har snakket med kvinnen.

Dagbladet har tidligere snakket med Bieber-fans som hevder seg lurt og et eventfirma som mener de tapte nesten to millioner på kvinnens påståtte bedragerier.

 - BEDRAGERI:  Denne familien fra Stavanger betalte for Justin Bieber-billetter de aldri fikk, forteller Anne Hundhammer. Fra venstre: Madelen Hundhammer (11), mor Anne Hundhammer og Filip Hundhammer (8). Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
- BEDRAGERI: Denne familien fra Stavanger betalte for Justin Bieber-billetter de aldri fikk, forteller Anne Hundhammer. Fra venstre: Madelen Hundhammer (11), mor Anne Hundhammer og Filip Hundhammer (8). Foto: Marius Evensen / Dagbladet. Vis mer

Kvinnen sto blant annet tiltalt for å ha:

• Forledet fire personer til å overføre i alt 11 965 kroner til henne for til sammen 13 Justin Bieber-billetter.

• Forledet NN til å utbetale seg i alt 24 000 kroner som et forskudd på leie av en leilighet som det var inngått leieavtale på. Hun unnlot å opplyse at hun ikke var berettiget til dette, og at det ikke var en reell leieavtale.

• Mottok urettmessig provisjon med 60 000 kroner for salg av eventbilletter på vegne av NN, til tross for at det ikke hadde funnet sted noe slikt billettsalg.

• Forledet NN til å betale henne til sammen kr 16 000 ved å si at hun hadde betalt ned gjeldsforpliktelser, og at NN derfor skyldte henne penger, og videre ved å si til NN at hennes mor var plastisk kirurg som ville gi NN en plastisk operasjon dersom hun utbetalte kr 8000,- på forskudd, til tross for at dette ikke var riktig.

 INGEN ANKE:  Kvinnens forsvarer forteller at saken ikke føres videre i rettssystemet. Dette bildet ble tatt av en fotograf som hevder hun aldri fikk betalt av den bedragridømte kvinnen for fotograferingen. Foto: Åsa Bergem.
INGEN ANKE: Kvinnens forsvarer forteller at saken ikke føres videre i rettssystemet. Dette bildet ble tatt av en fotograf som hevder hun aldri fikk betalt av den bedragridømte kvinnen for fotograferingen. Foto: Åsa Bergem. Vis mer

• Forledet NN, som hun hadde fått kontakt med gjennom en dating-side på internett, til å ta ut kontanter til henne samt gjøre vareinnkjøp for henne med hans bankkort til en samlet verdi av kr 24 996, ved å fortelle ham at hun hadde mistet bankkortene sine og at hun ville overføre beløpene tilbake til ham gjennom nettbanken, til tross for at hun ikke hadde til hensikt å tilbakebetale beløpet.

- Erkjenner forholdene To av erstatningskravene ble avkortet i dommen. Kvinnen har erkjent omtrent samtlige punkter hun sto tiltalt for.

- Hun erkjenner de fleste forhold i denne saken, sier Solhus, til Dagbladet.

Det er kun litt over to og et halvt år siden hun ble dømt i Vest-Telemark tingrett. Den gang ble hun dømt for å ha bedratt til seg flere hundre tusen kroner fra et titalls personer.

- Lite «Kathrine», som ønsker å være anonym, var en av dem som føler seg lurt av telemarkskvinnen.

- 10 måneder var litt lite synes jeg, med tanke på hvor lenge hun har holdt på. Har en følelse av at ti måneder i fengsel ikke kommer til å stoppe denne dama, sier «Kathrine», til Dagbladet.

Kvinnens forsvarer har tidligere fortalt til Dagbladet at klienten nå ønsker og forandre seg.

 - BLE LURT :  Skullerud fikk et godt inntrykk av kvinnen i startfasen, men det endret seg raskt da firmaet hun er daglig leder for, angivelig ble lurt trill rundt av telemarkskvinnen. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
- BLE LURT : Skullerud fikk et godt inntrykk av kvinnen i startfasen, men det endret seg raskt da firmaet hun er daglig leder for, angivelig ble lurt trill rundt av telemarkskvinnen. Foto: Marius Evensen / Dagbladet. Vis mer

- Hun har levd i et såkalt «vestkant-miljø», ifølge henne. Hun forteller at hun nå ønsker å forandre seg og komme ut av dette miljøet, sier Solhus til Dagbladet.

 FENGSLES:  Kvinnen på dette bildet fengsles i ti måneder for såkalt simpelt bedrageri. Dette bildet ble tatt hos profesjonell fotograf, som hevder hun aldri fikk betalt for fotograferingen. Foto: Åsa Bergem.
FENGSLES: Kvinnen på dette bildet fengsles i ti måneder for såkalt simpelt bedrageri. Dette bildet ble tatt hos profesjonell fotograf, som hevder hun aldri fikk betalt for fotograferingen. Foto: Åsa Bergem. Vis mer