BESLAG: Politiet har tatt beslag i en rekke dokuementer, data og annet på flere av kontoradressene til den helerisiktede politikeren og forretningsmannen. Foto: Lars Eivind Bones
BESLAG: Politiet har tatt beslag i en rekke dokuementer, data og annet på flere av kontoradressene til den helerisiktede politikeren og forretningsmannen. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

- Fengsles jeg, vil jeg gjøres yrkesmessig og politisk invalid

Helerisiktet politiker varetektsfengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En politiker og forretningsmann er sammen med straffedømte Imran Saber (37) siktet for grovt heleri av sju millioner kroner i tidsrommet 2005 til i dag.

I dag ble politikeren varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i Oslo tingrett. Politikeren nekter straffskyld og begjærte seg løslatt, men fikk ikke medhold.

- Jeg er uskyldig, jeg har ikke gjort det som anføres, sa siktede under fengslingsmøtet mot ham.

- Pokerspill Medsiktede Saber ble tidligere denne uka løslatt av politiet etter å ha gjennomført to lange avhør med Oslo-politiet. Politikeren nekter å forklare seg for politiet og nekter politiet å se på deler av beslaget de har gjort på flere av hans forretningsadresser.

I retten sa politikeren at det var umulig for ham å forklare seg uten at han hadde tilgang til politiets dokumenter.

- Det dreier seg om 100 000 dokumenter, mailer og liknende. Sjansen for å si noe feil er så stor. Jeg er skremt over at de legger opp til et pokerspill hvor de holder kortene tett til brystet, mens jeg eksponerer meg, sa han.

Politiet grunnla ønsket om varetektsfengsling blant annet på grunn av bevisforspillelsesfare, men siktede sa han ikke har noen mulighet til å ødelegge bevis.

- Politiet har tatt sine beslag, og jeg kan ikke endre historiske regnskaper, kontoutskrifter eller opplysninger som ligger i Brønnøysund-registeret. Og jeg kan ikke påvirke vitner, jeg kan ikke se at det er andre vitner enn Saber. Jeg mener det er helt ulogisk å holde meg i varetekt, sa fden helerisiktede mannen.

- Ingen bevis Han ga videre uttrykk for at han ikke stoler på politiet.

- I 1992 ble jeg utsatt for en razzia, de påstod at 20 millioner hadde blitt borte. I 2008 ble jeg 100 prosent frikjent for alle påstander. I denne saken har Saber og hans familie vært siktet i 10 år. Jeg er redd for at denne saken bare er oppstarten av nye år med etterforskning mot meg, sa han.

Han sa videre at han opplevde det som uforholdsmessig å holde ham fengslet.

BESLAGLA KUNSTSAMLING: Politiet bar ut en mengde malerier fra en leilighet tilhørende Imran Saber på Sinsen i Oslo etter pågripelsen tirsdag.
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BESLAGLA KUNSTSAMLING: Politiet bar ut en mengde malerier fra en leilighet tilhørende Imran Saber på Sinsen i Oslo etter pågripelsen tirsdag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg har en jobb, kunder og oppdrag som vil bli ødelagt, hvis jeg fengsles. Slippes jeg ut, vil jeg ha en teoretisk mulighet til å drive skadebegrensning. Fengsles jeg, vil jeg gjøres yrkesmessig og politisk invalid, sa politikeren, og fortsatte:

- Politiet frykter jeg skal forspille bevis eller påvirke vitner. Det vil si at de ikke sitter på bevis som holder til domfellelse. Det skal de liksom finne etter hvert. Men det finnes ingen bevis eller sak som holder til domfellelse, sa han i retten.

Han sa også at han kjente medsiktede Saber og hans familie godt.

- Jeg er overbevist om at de er uskyldige. Politiet har drevet en forfølgning av en person jeg kjenner godt.

Siktedes forsvarer, advokat Tom H. Glosimot, sier de tar betenkningstid på om de skal anke fengslingskjennelsen eller ikke. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Fengslingsmøtet i Oslo tingrett mot siktede i dag gikk for åpne dører med pressen til stede. I henhold til rettens pålegg kan den rettslige forklaring gjengis i anonymisert form.

MEDSIKTET: Imran Saber (37). Foto: Finest.se
MEDSIKTET: Imran Saber (37). Foto: Finest.se Vis mer