FULL ALARM: Folk evakueres løpende fra et av flere rammede bygg under bombealarmen i Stockholm torsdag. Foto: Reuters / NTB scanpix
FULL ALARM: Folk evakueres løpende fra et av flere rammede bygg under bombealarmen i Stockholm torsdag. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

Fengslet etter bombetrusler mot Sveriges to største partier

Truet med å sprenge seg selv i lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som torsdag framsatte bombetrusler mot hovedkontorene til Sveriges to største politiske partier og som truet med å sprenge seg i luften, ble søndag varetektsfengslet.

43-åringen er siktet for å ha framsatt grove trusler og for falske trusler.

Mannen er asylsøker, og ifølge advokaten hans, var han misfornøyd med asylprosessen.

- Han er misfornøyd med utvisningsvedtaket han har fått og ønsket å bli hørt, ganske enkelt, sier forsvarer Peter Nilsson.

Det ble slått full bombealarm i Stockholm torsdag da mannen gikk inn i lokalene til en menneskerettsorganisasjon i Gamla Stan og truet med å sprenge seg selv i lufta.

Mannen kom samtidig med bombetrusler mot partikontorene til regjeringspartiet Moderaterna og til opposisjonspartiet Socialdemokraterna.

Mannen krevde også å få snakke med en journalist og med Jimmie Åkesson, lederen for det innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna.

Politiet sperret av flere gater i Stockholm mens dramaet pågikk, og det ble fullt trafikkaos i byen. Mannen overga seg etter å ha forhandlet med politiet i flere timer.

(NTB)