Fengslet etter bombetrusler mot Sveriges to største partier

Truet med å sprenge seg selv i lufta.

FULL ALARM: Folk evakueres løpende fra et av flere rammede bygg under bombealarmen i Stockholm torsdag. Foto: Reuters / NTB scanpix
FULL ALARM: Folk evakueres løpende fra et av flere rammede bygg under bombealarmen i Stockholm torsdag. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mannen som torsdag framsatte bombetrusler mot hovedkontorene til Sveriges to største politiske partier og som truet med å sprenge seg i luften, ble søndag varetektsfengslet.

43-åringen er siktet for å ha framsatt grove trusler og for falske trusler.

Mannen er asylsøker, og ifølge advokaten hans, var han misfornøyd med asylprosessen.

- Han er misfornøyd med utvisningsvedtaket han har fått og ønsket å bli hørt, ganske enkelt, sier forsvarer Peter Nilsson.

Det ble slått full bombealarm i Stockholm torsdag da mannen gikk inn i lokalene til en menneskerettsorganisasjon i Gamla Stan og truet med å sprenge seg selv i lufta.

Mannen kom samtidig med bombetrusler mot partikontorene til regjeringspartiet Moderaterna og til opposisjonspartiet Socialdemokraterna.

Mannen krevde også å få snakke med en journalist og med Jimmie Åkesson, lederen for det innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna.

Politiet sperret av flere gater i Stockholm mens dramaet pågikk, og det ble fullt trafikkaos i byen. Mannen overga seg etter å ha forhandlet med politiet i flere timer.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer