Fengslet etter kirkegårdsdrapet

Svogeren til den 31 år gamle kosovoalbaneren som er etterlyst og siktet for drapet på Nordre Gravlund i Oslo, ble i dag varetektsfengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 32 år gamle mannen ble varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. Retten bestemte også at han ikke skal få ha kontakt med andre innsatte i varetektsperioden. Aktor Sven Røer begjærte fire ukers varetektsfengsling, men fikk ikke medhold i dette kravet. 32-åringen har allerede påkjært fengslingskjennelsen til lagsmannsretten.

32-åringen ble pågrepet natt til i går etter at han meldte seg frivillig til politiet. Han har opplyst at han gjennom media forsto at hans svoger var etterlyst og at politiet hadde ransaket bopelen hans i Asker. Politiet har siktet 32-åringen for medvirkning til legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Noen dager før drapet på Nordre gravlund i Oslo ble broren til den drepte skutt i armen. Politiet mener 32-åringen var tilstede da skuddet falt. Episoden skjedde i en leilighet i Sandvika i Bærum.

- Vi har forklaringer og andre opplysninger som knytter denne leiligheten til skyteepisoden, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Politiet har ennå ikke fastslått identiteten til den andre personen som ble sett løpende vekk fra kirkegården. Etterforskerne utelukker ikke at 32-åringen som ble fengslet i dag er denne personen, men det kan også være andre får Dagbladet.no opplyst.

IKKE LØST: Politiet mener å vite hvem som skjøt en 27-åring på Nordre gravlund i Oslo, men 31-åringen som er siktet har forsvunnet. I dag ble svogeren hans fengslet i samband med drapsetterforskningen.