Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fengslet etter voldtekt av niåring

NAMSOS (NTB): En 35 år gammel mann fra Sørlandet er i Namdal forhørsrett i Namsos fengslet i fire uker. Han skal ha voldtatt en ni år gammel jente i nærheten av hjemmet hennes i Ytre Namdal i Nord-Trøndelag fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet begjærte mannen fengslet etter straffelovens paragrafer 192 og 195 for voldtekt av barn under 14 år.

I retten nektet mannen å forklare seg og har ikke gitt andre opplysninger til politiet enn personalia.

Tidligere straffet

35-åringen er tidligere straffet for vold, seksualforbrytelser og ran i Norge og Sverige. Han var løslatt på prøve, og var også etterlyst av politiet i Borås i Sverige for nye straffbare handlinger. I Sverige har han drøye ett år og 11 måneder igjen av soningstiden.

Her i landet fikk han så sent som 18. april en dom på fem måneder ubetinget fengsel, men ble løslatt på prøve 3. juni - bare halvannen måned etter domsavsigelsen.

Ifølge politiførstebetjent Rolf Arne Gjøssund ved Namdal politidistrikt er mannen tidligere mistenkt for to voldtekter i Norge, men begge sakene ble henlagt. Også en voldtektssak mannen var mistenkt for i Sverige, er henlagt.

Det vil, etter det NTB forstår, bli tatt skritt for å få noen av disse sakene gjenopptatt.

Lekte

Den ni år gamle jenta lekte ikke langt fra hjemmet sitt i Ytre Namdal da 35-åringen, som bar på ryggsekk og telt, kom forbi. Han spurte jenta etter veien til campingplassen. Deretter skal han ha lokket henne inn i et skogholt og forbrutt seg mot henne.

Han skal ifølge politiet ha kommet med trusler om hva han ville gjøre dersom han ikke fikk det som han ville.

Beskrivelser politiet fikk av jenta selv og av vitner førte til at mannen ble pågrepet av politiet bare to timer senere.

Niåringen ble undersøkt av lege og sendt til Regionsykehuset i Trondheim (RiT). Det er gjort funn som samsvarer med det jenta har forklart til politiet, opplyser Gjøssund.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!