- IKKE FARE FOR BEVISFORSPILLELSE: Mannen som er siktet for drapstrusler mot mediehus, er løslatt fra varetekt etter to dager. Her politiadvokat Per Niklas Hafsmoe i fengslingsmøtet. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.
- IKKE FARE FOR BEVISFORSPILLELSE: Mannen som er siktet for drapstrusler mot mediehus, er løslatt fra varetekt etter to dager. Her politiadvokat Per Niklas Hafsmoe i fengslingsmøtet. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.Vis mer

Fengslet for drapstrusler - løslatt etter ti dager

PST: - Ikke fare for bevisforspillelse.

En mann som har vært varetektsfengslet i ti dager for drapstrusler mot journalister og en samfunnsdebattant, er løslatt. Siktelsen mot mannen oppretthold

Han ble løslatt onsdag etter et avhør.

- Vurderingen er at det ikke er fare for bevisforspillelse, og derfor løslates han. Men etterforskningen fortsetter, og den vil ta tid, sier kommunikasjonsrådgiver Siv Alsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

Skulle drepes

Den siktede er en muslimsk Oslo-mann i 30-årene. PST betegner truslene, som skal være framsatt i eposter sendt til journalister i to ulike mediehus og en muslimsk samfunnsdebattant, som svært grove.

Innholdet går ut på at det skal skytes inne på medieforetakene, og at journalister skal drepes, ifølge PST.

I tillegg skal det ha blitt framstilt drapstrusler mot en muslim som har stått fram som homofil.

- Noen har hacket han

Mannens forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, mener imidlertid at hennes klient er sterkt imot terrorisme og trusler som virkemiddel, og mener mannen kan ha blitt hacket.

- Han kan dokumentere at han har befunnet seg andre steder, mens IP-adressen hans har blitt brukt. Det styrker mistanken om at noen har hacket min klient, sier Larsen til NTB.

- Når PST først ba om fire ukers fengsling, bare fikk ti, og så selv valgte å løslate ham etter avhør, sier det kanskje noe om styrken i PST sin sak, legger hun til.

Mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 117. Strafferammen er seks års fengsel.