Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fengslet for drapstrusler mot Bjarne Håkon Hanssen

Voldsdømt 35-åring fra Buskerud ringte statssekretær Libe Rieber-Mohn flere ganger, også hun truet på livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen er siktet for trusler under særdeles skjerpende omstendigheter.

- Selv snakket jeg med ham én gang på telefon. Det var alvorlige trusler, og det er selvfølgelig alltid ubehagelig. Men jeg er sikker på at politiet håndterer denne saken på en god måte, sier Rieber-Mohn selv til Dagbladet.no. 

Det var i en samtale 3. august at både hun og statsråden ble truet på livet. 35-åringen skal imidlertid ikka ha nøyd seg med å framsette truslene denne ene gangen.

- Han prøvde å få tak i meg en rekke ganger på telefon, men ble da stoppet av forværelset vårt, forteller statssekretæren, som  ikke vil uttale seg om detaljene i truslene.

Departementet skal ifølge Rieber-Mohn komme med en felles uttalelse om saken senere i dag.

Truet med å drepe
- Det stemmer at det dreier seg om drapstrusler mot både statsråd Bjarne Håkon Hansen, og statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet. 35-åringen var i direkte telefonkontakt med Rieber-Mohn, opplyser politiadvokat Monica Hanø til Dagbladet.no.

Heller ikke politiet vil gi detaljer om truslene, utover at det i tillegg til departementstoppene også ble framsatt trusler mot minst to personer som er helsepersonell i siktedes hjemkommune. Det skjedde i mai.

- Vi har sett svært alvorlig på alle disse anmeldelsene fordi vi har grunn til å ta truslene fra mannen alvorlig.

image: Fengslet for drapstrusler mot Bjarne Håkon Hanssen

- Hva er bakgrunnen for det?

- Vedkommende er tidligere dømt for alvorlige voldshandlinger, sier politiadvokaten, som i ettermiddag ikke vil utdype dette.

Ifølge politimester Christine Fossen i Nedre Buskerud politidistrikt fikk mannen en sikringsdom for 15 år siden etter den mest alvorlige hendelsen han har vært involvert i. Det er ikke kjent hva det dreide seg om.

Fengslet i Drammen

I  formiddag ble siktede varetektsfengslet i fire uker i Drammen tingrett. Politiet ba om åtte uker for å begrense gjentagelsesfaren. De vil også gjennomføre en judisiell observasjon av siktede for å avklare spørsmål om tilregnelighet.

Det er ikke kjent hvilket forhold den 35 år gamle norske statsborgeren hadde til Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

TRUET: Statsråd Bjarne Håkon Hanssen er en av de fire personene som den fengselede 35-åringen skal ha fremsatt trusler mot.
<B>UBEHAGELIG TELEFONSAMTALE:</B> Det var i en samtale direkte med statssekretær Libe Rieber-Mohn at den ustabile 35-åringen skal ha framsatt drapstrusler både mot henne og mot Bjarne Håkon Hanssen.