Fengslet for drapstrusler

Broren til drapsdømte Osman truet med å drepe familien til avdøde Marita Strøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Dømt til døden for drapet på Marita.

(Dagbladet.no): Osman Omar Osman er sammen med to medhjelpere dømt til døden for medvirkning til drapet på sin norske kone Marita Strøm (38) fra Namsos under et familiebesøk i Kirkuk i Nord-Irak 4. september i fjor.

I tillegg er de tre mennene dømt til ti års fengsel for drapsforsøk på Osmans eldste datter (6).

Osman sitter nå fengslet i Suleimanya i Irak.

Mandag ettermiddag ble Osmans 25 år gamle bror, Farhad Osman, pågrepet og varetektsfengslet hjemme i Namsos, siktet for drapstrusler mot Marita Strøms familie, skriver Trønderavisa.

Han ble begjært pågrepet etter at politiet fikk kjennskap til at han skal ha vurdert å drepe hele familien til den avdøde Marita Strøm. Bakgrunnen er at han ønsket kontakt med de tre niesene sine, Osmans og Marita Strøms døtre.

- Det er blitt framsatt muntlige trusler, gjentatte ganger, av en så alvorlig karakter at vi valgte å pågripe mannen, sier jourhavende jurist Trude Skogen hos politiet i Namsos til Dagbladet.no.

- Vurderte drap

Ifølge politiadvokat Elin Utvik fikk politiet i Namsos kjennskap til drapsplanene fra Farhad Osmans fastlege og en avdelingsoverlege ved Sykehuset i Namsos.

- Den siktede skal både overfor sin fastlege og overfor avdelingsoverlegen ha opplyst at han vurderte å drepe familien til Marita Strøm for at han skulle få anledning til å treffe de tre niesene sine, sier Utvik til Trønderavisa.

Også tidligere i år skal 25-åringen ha uttalt at han ville drepe Marita Strøms tre søstre dersom han ikke fikk møte niesene. De tre jentene på 2, 3 og 6 år er siden drapet på moren blitt tatt hånd om av tantene sine, Marita Strøms tre eldre søstre.

Av frykt for at jentene skal bli bortført til Irak har politiet i Namsos iverksatt en rekke sikkerhetstiltak rundt de tre jentene.

Etter at niesene kom tilbake til Namsos for ett år siden skal Farhad Osman flere ganger ha krevd å treffe niesene, noe tantene har motsatt seg.

Kan bli utvistIfølge siktelsen skal Osmans bror ha kommet med drapstrusler både mot Marita Strøms tre eldre søstre, samt hennes foreldre. Truslene var framsatt på en slik måte at de var egnet til å framkalle alvorlig frykt.

25-åringen nekter straffskyld. Han er nå varetektsfengslet for fire uker.

UDI er varslet om fengslingen av Farhad Osman, som er under etterforskning for å ha fått bosettingstillatelse i Norge på feil grunnlag.

Dersom bosettingstillatelsen blir tilbakekalt kan han bli utvist fra Norge.

Farhad Osman er tidligere straffedømt for grov vold.

MISTENKT FOR DRAPSTRUSLER: Fahrad Osman (25), broren til den drapsdømte Osman Omar Osman, er siktet for å ha truet med å drepe familien til avdøde Marita Strøm i Namsos.
DREPT: Ektemannen Osman Omar Osman er dømt til døden for drapet på kona Marita Strøm i Irak i fjor.