Fengslet for fire uker

Den bombesiktede mannen kom til retten med jakka over hodet. Advokat Frode Sulland mener mannen er forhåndsdømt i pressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OPPDATERT KLOKKEN 18:45

Eksmannen (41) fikk fire uker i varetektsfengsel. Den første uka blir han isolert med brev- og besøksforbud. Retten mente at det er fare for bevisforspillelse.

Retten tok ikke stilling til faren for gjentakelse. Kjennelsen ble påkjært på stedet.

- Dette var det verst tenkelige resultat. Man er ikke forberedt på noe slikt før det skjer, så det var et nytt sjokk for min klient, sier forsvarer Frode Sulland.

Den siktede mannen virket taus og anspent under fengslingsmøtet. Han skvatt da en fotograf skulle ta bilder av politiet i retten.

OPPDATERT KLOKKEN 16:48

Fenglingsmøtet er avsluttet etter å ha vart i halvannnen time. Den siktede eksmannen møtte i retten i brun ullgenser, brun bukse og svart skinnjakke.

Eksmannen har forklart seg for retten. Han bærer ikke ytre preg av påkjenningen, men forsvarer Frode Sulland sier at saken er en stor belastning for klienten hans.

Politiet har bedt om at 40-åringen varetektsfengsles for fire uker. Sulland har bedt om at mannen skal løslates. Kjennelsen kommer klokka 18.

OPPDATERT KLOKKEN 15:45

Fengslingsmøtet fortsetter nå. Dommeren har bestemt at tegnerne får bli, og at rettsaken fortsetter. Pressen og publikum får være tilstede i retten, men det er nedlagt referatforbud.

OPPDATERT KLOKKEN 14:58

Det er nå pause i retten i saken som går i Drammen Tingrett igjen. Den siktede eksmannens forsvarer, advokat Frode Sulland, ba om at avisenes tegnere blir kastet ut av rettsalen.

Drammen Tingrett kom fram til at avistegnerne skal få bli i rettssalen til saken er behandlet ferdig.

Advokat Frode Sulland ba så om at saken behandles for lukkede dører - slik at alle skuelystne og pressen kastet ut.

Retten vurderer nå om saken skal behandles for lukkede dører eller ikke.

Advokat Sulland la vekt på at hans klient er forhåndsdømt i pressen, og at hele saken er en enorm påkjenning for ham.

Retten har nå tatt pause for å gjøre en kjennelse om retten skal lukkes.

OPPDATERT KLOKKEN 13:30

Kvinnens fraskilte mann blir fredag klokken 14 framstilt for varetektsfengsling i Drammen tingrett, siktet for forsøk på forsettlig drap. Mannen skal ifølge sin forsvarer, advokat Frode Sulland, stille seg uforstående til siktelsen.

Beboere evakuert

Alle de fire bilvrakene som ble ødelagt i den voldsomme eksplosjonen ved 8-tiden torsdag morgen står fremdeles som tause vitner etter dramatikken dagen før. Beboerne i området fikk også torsdag kveld føle dramatikken da politiet valgte å evakuere boligblokka da de undersøkte bilen til kvinnens kjæreste. Politiet hadde mistanke om at det kunne ha blitt plantet en bombe også på hans bil.

Først ved 21-tiden fikk beboerne slippe tilbake til leilighetene sine.

Politiet i Drammen valgte fredag formiddag å legge et fullstendig lokk på saken og ville ikke gi noen uttalelser om etterforskningen eller om den siktede eks-mannen.

Politiets sperringer var innskrenket litt slik at trafikken kunne gå som normalt i Kastanjeveien fredag morgen. Men bilene som står parkert på gjesteparkeringen og inne i garasjen til boligblokka like ved var ved 12-tiden fortsatt gjenstand for politiets undersøkelser.

- Eks-mannen

Den brannskadde kvinnen ble fraktet til Sykehuset Buskerud der ble påvist annengrads forbrenninger på om lag 25 prosent av kroppen. Skadene er betegnet som mindre alvorlige.

- Jeg er helt sikker på at eks-mannen min står bak dette, skal kvinnen har ropt etter bileksplosjonen. Det forklarte vitnet Monika Hedemark som kom først til stedet etter eksplosjonen.

En polititeori er at bruddet mellom kvinnen og den 40 år gamle mannen var foranledningen til at han skal ha plantet en bilbombe. Ekteskapet mellom de to skal ha vært turbulent i flere år, og tok endelig slutt for noen måneder siden.

FN-soldat

Brødrene til offeret sier til VG at den siktede hadde vært FN-soldat i Libanon og ifølge søsteren blitt «skadd» av opplevelsen. 40-åringen jobber nå som elektroingeniør i et større statlig selskap.

Mannen skal tidligere flere ganger ha truet sin fraseparerte kone med vold. Høsten 1999 ila politiet mannen besøksforbud på grunn av truslene, men forbudet ble senere opphevet av retten.

<B>KRIPOS: Etterforskere undersøker i dag åstedet i Drammen.