Fengslet for grov mishandling av baby

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann i 20-årene er varetektsfengslet, siktet for grov mishandling av sitt fem uker gamle barn.

Barnet er innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø¸ med alvorlige hodeskader. Faren ble varetektsfengslet 4. januar, siktet for å ha mishandlet babyen, skriver Rana Blad.

- Det er skjellig grunn til mistanke om at babyens far har påført barnet alvorlige skader, sier politiadvokat Stig Morten Løkkebakken til avisa.

Under undersøkelser av det lille barnet ble det påvist flere bruddskader og blåmerker. Mannen har ifølge avisen forklart skadene med at babyen har falt fra en sofa og slått hodet i en dørkarm.

Kan få varige mèn

Avdelingsoverlegen som ledet undersøkelsene, har imidlertid uttalt at hjerneskadene er uforenlige med kraftig risting av barnet. Det skal være stor risiko for at hodeskadene kan gi barnet varige mén.

Barnefaren påkjærte fengslingskjennelsen til lagmannsretten, men påkjæringen ble avvist 11. januar. Lagmannsretten la vekt at den siktedes forklaring ikke stemmer overens med skadene.

Også babyens mor har status som mistenkt i saken, men politiet har ingen opplysninger om at hun skal ha skadet barnet. (NTB).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer