Fengslet for kjærestedrap

Den drapssiktede kjæresten (21) til Lise Joanni Johansson (18) varetektsfengsles og isoleres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 21-åringen varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud - to av ukene i full isolasjon. Det opplyser politiinspektør Terje Kristiansen til Dagbladet.no.

Godtok fengsling

Fengslingen ble avgjort av en dommer ved såkalt kontorforretning i kveld. 21-åringen aksepterte varetektsfengsling tidligere i ettermiddag, og ble overført til fengselet fra sykehuset. Politiet tar sikte på å avhøre 21-åringen i morgen.

- Vi har ikke fått avhørt siktede siden det korte avhøret på søndag, men får se på det i morgen, sier Terje Kristiansen.

21-åringen ble første gang pågrepet natt til søndag, etter selv å ha meldt fra om kjærestens død. Han var da ikke i stand til å avgi noen sammenhengende forklaring. Siktede er norsk statsborger av irakisk opprinnelse, og har i tiden etter drapet vært på sykehuset for psykiatisk behandling

Det er tekniske undersøkelser, vitneavhør, og det lille kjæresten hittil har forklart i avhør som har ført til at 21-åringen i dag ble siktet for drapet på den 18 år gamle jenta.

Politiet ville da ikke kommentere funnene de har gjort av et våpen og en finlandshette utenfor leiligheten drapsnatten.

- Vi vil ikke gå inn på de enkelte funnene, sa Kristiansen til Dagbladet.no.

Drept hjemme

Den drepte Lise Joanni Johansson og hennes 21 år gamle kjæreste hadde leid videofilm og tent levende lys. Klokka 02.11 ble politiet varslet om at jenta var funnet drept.

Kjæresten forklarte at en maskert mann tok seg inn gjennom vinduet og skjøt 18-åringen i hodet med en pistol.

Jenta var ifølge kjæresten i senga. Politiet har ikke festet lit til denne forklaringen.

Idrettstalentet fra Holmlia i Oslo ble skutt i hodet på kloss hold. Senere på natta fant politiet en finlandshette og pistol i Teisenveien utenfor blokken der leiligheten er.

Idrettstalent

På Holmlia var Lise Joanni Johansson kjent som ei blid, engasjert og idrettsinteressert jente. Hun hevdet seg godt i alle idretter. Hennes tidligere håndballtrener Kai Frydenlund-Holm på Holmlia forteller om ei jente som hadde et talent utenom det vanlige.

Det var ikke bare på idrettsbanen at Lise la ned en innsats. Vennene beskriver henne som et midtpunkt som brydde seg om andre. Etter drapet på Benjamin Hermansen på Holmlia i januar 2001 ble hun med i Agenda X - et prosjekt som jobber med unge i bydelen.

DREPT: Lise Joanni Johansson (18) ble skutt og drept i hybelleiligheten på Teisen natt til søndag. Nå er kjæresten siktet for drapet.
MINNES: I går la venner ned blomster utenfor vinduet til leiligheten der drapet skjedde. Politiet fester ikke lenger lit til historien om at en maskert mann klatret inn og utførte drapet.