Fengslet for menneskesmugling

En kvinne og to menn er fengslet i Malmø, siktet for å ha forsøkt å smugle 15 ulovlige innvandrere inn i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én av de fengslede hadde norsk førerkort da han ble pågrepet, men ifølge statsadvokat Tom Svensson i Malmø er ikke mannen norsk statsborger.

- Han er iraker. Det er mulig at han har vært flyktning i Norge og fått førerkortet i den forbindelse, sier Svensson til NTB.

Kvinnen som ble pågrepet var også irakisk statsborger, mens den andre mannen hadde tysk fremmedpass. Alle de tre ble varetektsfengslet for to uker, siktet for menneskesmugling og brudd på utlendingsloven.

Tolltjenestemenn i Helsingborg oppdaget tidlig onsdag morgen 15 menn fra Afghanistan og Irak som satt sammenklemt i en varebil som kom med ferja fra Danmark. I forsetene satt en kvinne og to menn.

Trioen nektet å ha kjennskap til de 15 som var gjemt i varebilen. De hevdet at de ulovlige innvandrerne måtte ha tatt seg inn i varebilen under ferjeoverfarten fra Helsingør, mens de hadde gått fra den på bildekket.

De 15 ulovlige innvandrerne ble onsdag ettermiddag overlatt til innvandringsmyndighetene. Hvor de 15 skulle er ikke klart. Ifølge politiet visste de knapt hvor i verden de befant seg.

(NTB)