Fengslet for Mysen-drapet

37-åringen som i går henrettet en mann på åpen gate i Mysen tilstår drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I dag ble han varetektsfengslet for fire uker med to ukers brev- og besøksforbud.

Politijurist Knut Inge Stavang i Follo politidistrikt sier til Dagbladet.no at politiet ennå ikke har avhørt mannen. Det vil først skje onsdag. Den drepte 31-åringen var på vei til en politibil med håndjern og politivakt etter et rettsmøte, da den nå varetektsfengslede 37-åringen kom kjørende opp til dem, gikk ut av bilen og skjøt flere dødbringende skudd. Ett av skuddene traff 31-åringen i hodet. Deretter la 37-åringen fra seg våpenet og overga seg til politifolkene.

- Han erkjenner de faktiske forhold, men har ikke fått forelagt noen siktelse og har derfor ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, sier 37-åringens forsvarer Thomas Randby til ANB.

Forklarer seg

Forsvareren sier hans klient vil gi en fullstendig forklaring for politiet i morgen.

Venner av den drapsiktede mannen har tidligere sagt til Dagbladet.no at den tidligere dørvakten har fryktet for sitt eget og familiens liv, helt siden rekkehuset hans i fjor ble beskutt av ukjente gjerningsmenn.

- Han var hos meg kvelden før drapet, og vi så film og pratet. Han var lei seg og deprimert, men jeg fikk ikke noe signal om at han hadde planer om å gjøre noe som dette, sier kameraten av 37-åringen til Dagbladet.

DREPT: Den 31 år gamle mannen ble skutt og drept på vei ut fra retten.