Fengslet for nakenfoto på facebook

Mannen la ut et nakenbilde av sin tidligere kjæreste.

Dømt: Den 20 år gamle mannen fra New Zealand fikk fire måneders fengsel for å ha publisert et nakenbilde av eks-kjæresten. Han ble også dømt for å ha truet henne på livet via flere tekstmeldinger. Foto: Scanpix
Dømt: Den 20 år gamle mannen fra New Zealand fikk fire måneders fengsel for å ha publisert et nakenbilde av eks-kjæresten. Han ble også dømt for å ha truet henne på livet via flere tekstmeldinger. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 20 år gamle Joshua Simon Ashby fra Wellington i New Zealand, følte sveket av sin eks-kjæreste. Dette tok han ikke så lett, og ønsket å hevne seg.

Han bestemte seg derfor å sende henne truende tekstmeldinger og lastet opp et nakenbilde av henne på Facebook. Nå er han dømt til fire måneders fengsel.

Lå tilgjengelig for alle Det britiske nettstedet Metro skriver at Ashby via eks-kjærestens facebookprofil gjorde bildet synlig for samtlige av hennes 218 venner, men endret seinere så alle kunne se det. Han endret så passordet på profilen, slik at hun ikke kunne slette det.

Facebook fjernet bildet etter 12 timer, men det hindret ikke politi senere i å be om påtale i saken. Dommer Andrew Becroft i Wellingtons tingrett, ga sin fulle støtte til dette. Den er den første i sitt slag på New Zealand hvor noen blir stilt for retten for sin oppførsel på et sosialt nettsted.

Fikk fengsel Dommeren sa til Ashby i retten at ekskjæresten var flau, følte seg blottet og latterliggjort av hans handlinger.

- Teknologi skal ikke brukes på denne måten, la han også til.

Ashby ble dømt til fire måneders fengsel etter han sa seg skyldig i å ha distribuert uanstendig materiale på nettstedet. Han ble også dømt på seks punkter for å ha truet med å drepe ekskjæresten via tekstmelding. Han ble også dømt for å ha stjålet klær som tilhørte henne, for så å kutte dem opp.