Fengslet for oppbevaring av sprengstoff

En 17 år gammel gutt fra Bærum er varetektsfengslet i to uker siktet for innføring og oppbevaring av sprengstoff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17-åringen ble pågrepet tirsdag og varetektsfengselet i to uker med brev- og besøkskontroll. Det opplyser Asker og Bærum politidistrikt.

Politiinspektør Nina Karstensen Bjørlo sier at på bakgrunn av informasjon som hadde tilflytt politiet bestemte de seg for å aksjonere mot guttens bopel og foreta en ransaking tirsdag denne uken.

- Der fant vi betydelige mengder med sprengstoff og ingredienser som kan brukes til å lage en bombe, sier Bjørlo til Dagbladet.no.

- Var dette kunstgjødsel?

- Jeg vil ikke gå konkret inn på hvilke stoffer det er snakk om, men på grunn av omstendighetene rundt ser vi alvorlig på beslagene, sier Bjørlo.

Gutten er bosatt i Bærum, men sprengstoffet ble oppbevart på en eiendom i Modum i Buskerud.

Hjelp fra Kripos

Politiets bombegruppe har gjennomsøkt eiendommen i Modum, og foretatt to kontrollerte detonasjoner av sprengstoff. Kripos har bistått Asker og Bærum politidistrikt ved åstedsundersøkelsen og analyser.

Kjenning av politiet
Politiinspektør Nina Karstensen Bjørlo, sier at de kjenner til gutten fra før både gjennom barnevernet og politiet.

- Det er riktig at han har vært i kontakt med politiet tidligere. Han er en umyndig person som har innført ingredienser som kan brukes til å fremstille sprengstoff, og dette vil vi forsøke å finne ut mer om, sier hun

- Har han vært i politiets søkelys for noe lignende tidligere?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Bjørlo.

Advokat Ellen Dehn Arvesen representerer 17-åringen, men er ganske ordknapp på spørsmål.

- Min klient erkjenner ikke straffeskyld i saken, sier advokaten.

- Erkjenner han å ha oppbevart sprengstoffet?

- Ja, han erkjenner de faktiske forholdene i saken, men ikke straffeskyld. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Dehn Arvesen til Dagbladet.

17-åringens mor er også siktet i saken for medvirkning til oppbevaring av sprengstoff, men hun er ikke fengslet i saken.