Fengslet for overgrep etter nettmøter

To menn i 30-årene er fengslet i Bergen etter at de skal ha misbrukt to jenter under 16 år seksuelt. Kontakten mellom dem skal ha oppstått gjennom prategrupper på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennene er henholdsvis 36 og i begynnelsen av 30-årene, og ble pågrepet onsdag. I går ble de framstilt for fengsling bak lukkede dører i Bergen forhørsrett, siktet for utuktig omgang med to jenter under 16 år, skriver Bergensavisen. De ble fengslet i henholdsvis en og to uker.

Politiet prøver å legge lokk på saken, og vil ikke si noe om forholdet mellom de siktede mennene og ungjentene.

Flere jenter?

- Det eneste jeg vil si er at vi har siktet to menn for seksuelle overgrep, sier politifullmektig Jannicke Fløystad ved Bergen politidistrikt til Bergensavisen.

Politiet understreker overfor BA at det ikke dreier seg om voldtekt. De vil ikke kommentere om mennene har hatt samleie med tenåringsjentene. Møtene mellom de siktede og de to jentene skal ha skjedd frivillig.

- Min klient har erkjent det han er siktet for, og har derfor bedt om å bli løslatt. Utover det vil jeg ikke kommentere saken, sier advokat Steinar B. Yndestad, som forsvarer en av de to mennene, til BA.

På vegne av sin klient har han påkjært fengslingskjennelsen til Gulating lagmannsrett.

Etterforskerne jobber nå for å finne ut om mennene kan ha forgrepet seg mot enda flere jenter. Derfor skal det være gjort beslag i en del utstyr, blant annet datamaskiner.

Ifølge avisa skal mennene ha kommet i kontakt med de to ungjentene i fjor høst. Den utuktige omgangen skal ha skjedd ved flere anledninger.

- Jeg kan bekrefte at det de er siktet for omhandler forhold som har skjedd både utendørs og inne, sier lensmannsfullmektig Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor, som leder etterforskningen.

Det var familien til en av jentene som kontaktet politiet. De skal ha fått mistanke om at ikke alt var som det skulle være.