Fengslet for «Tampa»-dramaet

Mens innbyggerne på den vesle Christmasøya forberedte et gedigent fyrverkeri for det norske mannskapet på «Tampa», ble de fire indonesiske menneskesmuglerne varetektsfengslet på øyas lokale politistasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I juli ble fem seilere kjent skyldig i menneskesmugling av 131 flyktninger fra Afghanistan og Pakistan, og til sammen dømt til 21 års fengsel. Dommen mot menneskesmuglerne som ble reddet om bord på den norske lastebåten «Tampa» blir trolig strengere. I går var de fire de eneste passasjerene som fikk sette sine føtter på australsk jord, etter at statsminister John Howard i begynnelsen av forrige uke nektet kaptein Arne Rinnan å sette i land de 438 forliste menneskene.

De fire indonesierne vil trolig bli siktet for brudd på den australske immigrasjonsloven, opplyser politiet til NTB.

Hyllet som helter

Det ni dager lange flyktningdramaet er over for mannskapet på «Tampa», og da de i går ettermiddag seilte ut mot internasjonalt farvann, ble sjømennene hyllet som helter. Innbyggerne på Christmasøya sendte til værs et storslått fyrverkeri mens en lokal dykker med norskkunnskaper takket mannskapet over radioen og beklaget alt som hadde skjedd. Så forlot et fullt opplyst lasteskip øya, til jubel fra de lokale innbyggerne.

Informasjonsdirektør i Wilh. Wilhelmsen., Hans Chr. Bangsmoen, sier til Dagbladet at stemningen i går var lettet da skipet passerte ut i internasjonalt farvann ved sekstida i går kveld, men at mannskapet er bekymret for flyktningenes framtid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer