FIKK FENGSLINGSKJENNELSE: Politiadvokat Inger-Lise Høyland har fått medhold for å varetektsfengsle en 24 år gammel mann som er siktet for forsøk på voldtekt mot en kvinne i 40-åra.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FIKK FENGSLINGSKJENNELSE: Politiadvokat Inger-Lise Høyland har fått medhold for å varetektsfengsle en 24 år gammel mann som er siktet for forsøk på voldtekt mot en kvinne i 40-åra. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Fengslet for voldtektsforsøk

En 24 år gammel utenlandsk statsborger er varetektsfengslet i fire uker, siktet for forsøk på overfallsvoldtekt i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiadvokat Inger-Lise Høyland sier til Dagbladet at en utenlandsk statsborger er siktet for forsøk på overfallsvoldtekt av en kvinne i 40-åra ved Klosteret i Bergen sentrum like før klokka 03.00 natt til søndag.

- Vi har fått kjennelse for at siktede skal varetektsfengsles i fire uker uten restriksjoner. Jeg har begrunnet begjæringen om dette med fare for unndragelse fra straff ettersom han ikke er norsk statsborger, og at det foreligger gjentagelsesfare, sier Inger-Lise Høyland.

Politiet har avhørt den siktede 24-åringen og har undersøkt om voldtektsforsøket kan ha hatt forbindelse til en uoppklart voldtektssak i Bergen natt til torsdag sist uke.

- Nekter straffskyld
- Vi har ikke funnet noen tilknytning mellom voldtektsforsøket natt til søndag og saken vi etterforsker fra natt til torsdag sist uke, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland.

Advokat Martin Gautestad Jakobsen i advokatfirmaet Alvheim og Hansen sier at hans klient nekter straffskyld. Han har anket kjennelsen inn for Gulating lagmannsrett.

Pågrepet
Kvinnen har forklart til politiet at hun skal ha blitt skubbet inn i noen busker. Siktede skal ha oppført seg på en måte som politiet mener tilsier at han ville tiltvinge seg en seksuell handling. Kvinnen klarte å rive seg løs. Den siktede mannen ble pågrepet av politiet etter at en annen mann hørte kvinnen rope om hjelp.

Den andre mannen løp etter den antatte gjerningsmannen og klarte å holde på ham inntil politiet kom til stedet.