Fengslet i 22 år - satt fri etter DNA-test

En mann som har tilbrakt nesten halve livet i fengsel ble fredag satt fri, fordi en DNA-test viser at han ikke begikk voldtekten han ble dømt for i 1981.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Les mer om DNA i Magasinet: Politiets biologiske våpen

  Overlykkelig


  Den siste gangen han så sin egen datteren var hun 12 år. For mannen ble buret inne i fengselet Angola State Penitentiary. Fredag morgen ble han sluppet ut etter 22 år, og endelig kunne han igjen møte familien i Shreveport. Datteren hadde blitt mange år eldre, og var overlykkelig over å kunne klemme sin far igjen.

  - Det føles storartet å slippe ut fra fengsel. Men for å være ærlig er jeg skuffet over systemet, over hvor urettferdig det er at jeg er blitt holdt her så lenge. Og jeg er ikke den eneste som har lidd denne skjebnen, sa Calvin Willis i et intervju med Los Angeles Times.like før han ble løslatt.

  Livsvarig


  Calvin Willis fra Louisiana ble dømt for å ha voldtatt en ti år gammel jente i Shreveport, og han ble dømt til livsvarig fengsel uten mulighet for benådning.

  Willis har nå blitt 45 år gammel. Hele tiden har han bedyret sin uskyld. DNA-prøven som viser at han ikke er den skyldige, var ikke tilgjengelig den gangen han ble dømt.

  - Var det ikke for DNA ville jeg fortsatt ha sittet i fengselet. Hvorfor vil man at en uskyldig mann skal sitte inne, spør han lokalavisa Shreveport Times, hvor du også kan se bilde av Willis og datteren.

  Brev og telefon


  Willis datter DeKesha Lovelace sier at det å vokse opp uten far har formet livet hennes.

  - Det var veldig vanskelig for meg og broren min, men alt skjer for en grunn, og dette var blant de tingene som gjorde oss veldig sterke.

  Barna og faren holdt kontakten gjennom brev og telefoner i de 22 lange årene.

  Faren kunne ikke føre datteren ned kirkegulvet da hun giftet seg i oktober, men den neste store begivenheten får han med seg. Datteren blir snart ferdig på college, og har bestemt seg for å bli advokat, for å unngå at flere familier opplever det samme som henne.

  Vil ha jobb


  Etter en god natts søvn og sitt første bad på 22 år sier Willis at han skal være sammen med famlien de neste dagene. Han skal også ta sin aller første flytur til New Orleans neste tirsdag. Da skal han på pressekonferanse for prosjektet Innocence Project.

  Og deretter begynner han sitt nye liv. Mannen håper nå han kan få en jobb og sikre et godt liv for sin 85-år gamle bestemor som oppdro han. Og hun har jobb nok for han:

  - Jeg skal sette han i arbeid. Han skal male huset mitt og rydde opp i hagen, sier en glad bestemor.