Fengslet i en uke

35-åringen som mistenkes for drapet på Anna Lindh er varetektsfengslet i en uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Festet da Lindh døde
 • Var bevisst da hun ankom sykehuset

  Fengslingsmøtet gikk i dag bak lukkede dører i Stockholms tingrett. Møtet var over etter omkring en og en halv time, og politiet fikk det som de hadde bedt om. Mannen varetektsfengsles nå for en uke.

  Politiet frykter bevisforspillelse og rømningsfaren.

  - Få beviser


  Mange spør seg i ettermiddag om politiet har få beviser i saken. Det vanlige i Sverige er ofte å be om to ukers varetektsfengsling, mens i denne saken ba de bare om ei uke.

  Politiet avlyste også dagens pressekonferanse, og vil ikke si noe om resultatet fra DNA-prøvene som kom i går. Det alle lurer på er selvfølgelig om det er match mellom 35-åringens DNA og prøver fra åstedet.

  35-åringen har det ifølge advokaten elendig.. - Han er misfornøyd med å bli fengslet, spesielt for noe han ikke har gjort, sier advokaten, som ikke imponert over bevisene i saken.

  - Men det fremkommer jo av påtalemyndighetens fengslingsbegjæring, sier Falk, og viser til det svake fengslingsgrunnlaget.

  Falk har ikke bestemt om han vil påkjære kjennelsen.

  Motsatte seg fengsling


  Klokka 15.15 - 40 minutter etter planen- startet tingretten forhandlingene om å varetektsfengsling.

  35-åringen motsetter seg fengsling.

  - Min klient bestrider enhver fengslingsgrunn og motsetter seg også restriksjoner, sa den mistenktes forsvarer, advokat Gunnar Falk på forhånd.

  Lukkede dører


  Mistenkte kom inn under et stort gult teppe, omgitt av fire sikkerhetsvakter. Han hadde på seg en blå treningsbukse og sa ikke ett eneste ord mens pressen var til stede i salen.

  Byrettsdommeren ba partene la være å bruke mistenktes navn så lenge journalistene var inne i rettssalen.

  To minutter ut i forhandlingene ble alle journalistene - 70 i tallet - sendt på dør. Resten av rettsforhandlingene skal gå for lukkede dører.

  Statsadvokat Agneta Blidberg bad om fengsling på grunn av skjellig grunn til mistanke, som er en svak form i det svenske rettsvesenet.

  Om dommeren i dag hadde funnet at politiet ikke klarte å føre bevis for at det er grunn til å mistenke mannen, kunne han ha sluppet fri i dag.

  Mannens advokat, Gunnar Falk, sa på forhånd at han synes det er redelig av statsadvokaten å bare be om varetektsfengsling for å få tid til å utrede saken nærmere, melder den svenske avisa Expressen.

  Dagbladet.no følger saken.

<B>FRAMSTILLES: Den 35 år gamle drapssiktede mannen framstilles for varetektsfengsling i Stockholm i ettermiddag.
I TINGRETTEN I DAG:</B> Tegningen viser 35-åringen som skjuler ansiktet sitt i et pledd i retten i dag.
- TYNNE BEVIS:</B> 35-åringens forsvarer Gunnar Falk kan ikke svare på resultatet av DNA-prøvene, men sier politiets bevis er tynne.