Fengslet i fire nye uker

Det blir en ny omgang med varetektsfengsel i fire uker for den Stavanger-ranssiktede eieren av Spy Shop i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo tingrett ga i ettermiddag politiet medhold i kravet om at den 29 år gamle mannen skal sitte fengslet i en måned til. Han får også brev- og besøksforbud, men isolasjonen og forbudet med å følge med i mediene, er opphevet får NTB opplyst hos advokatfullmektig Hans Bliksrud. Han er mannens forsvarer sammen med advokat Karen Forbrigd.

Fengslingsmøtet startet med juridisk tautrekking om dokumentinnsyn da den 29 år gamle Spy Shop-eieren ble fremstilt for fornyet varetekt i Oslo tingrett. Mannen er siktet for medvirkning til ranet av Norsk Kontantservice i Stavanger.

Spy Shop-eieren har sittet fire uker i varetekt. Påtaleansvarlige, politiinspektør Pål Jæger-Pedersen ved Stavanger politidistrikt sa til NTB at han ville begjære 29-åringen varetektsfengslet i ytterligere fire uker. Forsvaret krevde løslatelse, og Bliksrud sa etter kunngjøringen av kjennelsen at de vil vente med å ta stilling til om kjennelsen skal påkjæres.

Den innledende tautrekkingen foregikk bak lukkede dører og tok hele formiddagen. Først etter lunsj kom retten i gang med behandling av selve fengslingsspørsmålet.

Forsvaret motsatte seg lukkede dører under henvisning til at ingenting i de tilgjengelige dokumentene skulle tilsi fare for bevisforspillelse eller vanskeliggjøre videre etterforskning i saken. Påtalemyndigheten fikk rettens medhold i å lukke dørene.

I alt ti personer er så langt siktet for drapsranet i Stavanger, og politiet utelukker ikke at flere kan bli siktet. Tre av de ranssiktede er fremdeles på frifot, mens fire menn er fengslet.

Administrator i Oslo tingrett var dommer Espen Urbye.

(NTB)