DØDSULYKKE:Politiet undersøker en bil som var innvolvert i en ulykke med syklist i Hellerudveien 92. Syklisten døde, og mannen som er siktet ble i dag varetekstfengslet for fire uker. Foto: Jon Eeg / Scanpix
DØDSULYKKE:Politiet undersøker en bil som var innvolvert i en ulykke med syklist i Hellerudveien 92. Syklisten døde, og mannen som er siktet ble i dag varetekstfengslet for fire uker. Foto: Jon Eeg / ScanpixVis mer

Fengslet i fire uker etter dødsulykke

41-åringen som er siktet for bildrap hevder han kun var passasjer i bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syklisten, en 58 år gammel mann fra Oslo, omkom da han ble påkjørt i Hellerudveien fredag morgen. Den siktede 41-åringen hevder at han kun var passasjer i bilen som kjørte på syklisten.

Sjåføren stakk fra stedet til fots, men etter to og en halv times jakt pågrep væpnet politi en 41-åring de tror kjørte bilen.

Mannen, som er godt kjent av politiet fra tidligere, ble pågrepet uten dramatikk ikke langt unna åstedet.

Den siktede mannen innrømmer at han var i bilen, men sier han aldri satt bak rattet. Han er også siktet for å ha stjålet bilen som var involvert i ulykken, en Subaru stasjonsvogn, men nekter for dette.

Mannen har opplyst at det vil bli funnet spor av heroin i blodprøven som ble tatt etter at han ble pågrepet.

En av den siktede mannens naboer har sagt til politiet at han kjente igjen 41-åringen og så ham komme ut av bilens førersete etter ulykken. Det samme vitnet sier at han ikke så andre personer i bilen.
(NTB)