ÅSTED: Politiet har sperret av huset hvor drapet skal ha skjedd. Foto: Trond Trondsen/Nordkappfoto
ÅSTED: Politiet har sperret av huset hvor drapet skal ha skjedd. Foto: Trond Trondsen/NordkappfotoVis mer

Fengslet i fire uker etter drapet på Simon (21)

Drapssiktet 24-åring skal ha stukket ham i hjel på nachspiel i Honningsvåg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 24 år gammel mann er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker med brev- og besøkskontroll, etter drapet på 21 år gamle Simon Johan Jensen i Honningsvåg, bekrefter jourhavende jurist Jon Mjellekås overfor Dagbladet.

24-åringen er siktet for forsettelig drap.

Drept på fest Jensen var fra Meistervik i Balsfjord, og livnærte seg som fisker. Han var på besøk i Honningsvåg i går, og skal ha vært i godt humør før han dro på nachspiel i en privatbolig i Honningsvåg sentrum.

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokka 05.45 natt til i går. Det skal ha vært fest i privatboligen i forkant av knivstikkingen, som fant sted utenfor huset midt i Honningsvåg sentrum, ifølge det Dagbladet får opplyst.

Flere personer skal ha vært innom nachspielet i løpet av natten. Ifølge Nordlys er det minst étt vitne til drapet.

Den nå fengslede 24-åringen ble raskt pågrepet og siktet for drap.

- Helt ufattelig - Det som har skjedd er helt ufattelig. Ingen forstår hvordan dette skjedde. Simon var en snill og grei kar, sier Jensens bestevenn i Honningsvåg til Nordlys.

Bestevennen ønsker ikke å stå frem med navn, men forteller gjerne om vennens siste bevegelser før dødsdramaet søndag morgen. Ifølge 24-åringen ankom den nå avdøde 21-åringen Honningsvåg med hurtigruta fredag ettermiddag.

Natt til lørdag sov han hjemme hos kompisen i Nordvågen, før de lørdag kveld bestemte seg for å ta en fest med gode venner.

Kvelden startet i Nordvågen, før de ved midnatt dro til Nøden pub i Honningsvåg. Der kom de i snakk med den nå drapssiktede 24-åringen fra Honningsvåg.

- God stemning De traff også en kvinne som etter det Nordlys erfarer skal ha blitt eneste vitnet til dødsdramaet senere på natten.

- Vi satt der rundt et bord alle sammen og hadde det hyggelig. Det var god stemning, også mellom Simon og drapssiktede, sier vennen til Nordlys.

Klokka 02.00 så han Simon for siste gang. Da var han på vei til et nachspiel sammen med flere andre.