HER BLE HAN FUNNET: I denne leiligheten i Haakon Tvetersvei på Oppsal i Oslo, ble en 54 år gammel mann funnet drept i helgen. I dag ble den siktede 54-åringen som er mistenkt for ugjerningen, varetektsfengslet i fire uker bak lukkede dører i Oslo tingrett. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
HER BLE HAN FUNNET: I denne leiligheten i Haakon Tvetersvei på Oppsal i Oslo, ble en 54 år gammel mann funnet drept i helgen. I dag ble den siktede 54-åringen som er mistenkt for ugjerningen, varetektsfengslet i fire uker bak lukkede dører i Oslo tingrett. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

Fengslet i fire uker for Oppsal-drapet

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 55 år gamle mannen som er siktet for drapet på en 54 år gammel mann i sin egen leilighet på Oppsal i Oslo i helgen, ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker.

Mannen er underlagt brev- og besøksforbud i fengslingsperioden.

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører fordi Oslo tingrett mente offentlighet ville gjøre politiets etterforskning vanskeligere.

55-åringen ble pågrepet av politiet på søndag og siktet for drapet. Den siktede la alle kortene på bordet da han ble pågrepet, og erkjente drapet.

Han gjentok i Oslo tingrett tirsdag at det var han som hadde tatt livet av 54-åringen.

Politiet tror at drapet ble begått i løpet av lørdagen. Da politiet rykket ut til leiligheten i Håkon Tveters vei søndag ettermiddag, fant de den drepte 54-åringen med hodeskader.

Politiet har beslaglagt flere gjenstander som de mener kan settes i sammenheng med drapet, men 55-åringen skal ha forklart til politiet at han ikke brukte våpen da han drepte 54-åringen.

Den siktede har forklart at han ble holdt fanget av den drepte 54-åringen i leiligheten sin, og begikk drapet for å komme seg fri.

Retten mener faren for bevisforspillelse er så stor at det ikke var noe alternativ til varetektsfengsling for 55-åringen.

(NTB)