Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fengslet i fire uker

Zedini-brødrene er varetektsfengslet i fire uker for forsettlig drap på Barbro Zedini (26).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ektemannen (31) er idømt fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud. Svogeren (23) ble løslatt, men politiet ba om oppsettende virkning og fikk forhørsrettens medhold i dette. Borgarting lagmannsrett vil vurdere dette til uka.

Den doble siktelsen skyldes at Oslo-politiet fortsatt ikke er sikker på om det var mannen eller svogeren som drepte Barbro. Begge brødrene er siktet for forsettlig drap og/eller medvirkning til forsettlig drap.

Nedbrutt

Ektemannen skal være fortvilet og nedbrutt i forhold til den alvorlige siktelsen. Han erklærte seg uskyldig. Forsvareren i forhørsretten, advokat Per Sjong Larsen stilte fordi mannens hovedforsvarer, Oscar Ihlebæk, var opptatt med Bjarkøy-saken. Ihlebæk vil vurdere om de skal påkjære varetektsfengslingen til lagmannsretten.

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører. Begge brødrene var til stede.

- Tynt grunnlag

- Svogeren er sjokkert over å sitte i varetekt. Han synes det er trist fordi livet er tungt som det er med drept svigerinne og svogeren i fengsel. Han er lei for å bli trukket inn i saken, sier svogerens forsvarer i forhørsretten, advokat Kjell T. Dahl, til NTB.

Advokaten mener siktelsen er basert på et meget tynt grunnlag.

Dahl sier at svogeren sov i leiligheten på det tidspunktet politiet mener drapet skjedde. Svogeren kom for om lag to måneder siden til Norge på turistvisum for å besøke broren.

Barbro Zedini ble sist sett i live tidlig om morgenen lørdag 8. mai. Mandag 17. mai ble hun funnet død i Gjersjøen i Oppegård. Liket var pakket inn i en sovepose og presenning.

Dagbladet: på nettet