Fengslet i fire uker

Begge de norske siktede i forbindelse med ranet i Stavanger, er varetektsfengslet i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under tung politibevoktning kom de to ranssiktede Oslo-mennene til Tinghuset i Stavanger. Begge ble varetektsfengslet i fire uker.

De to mennene som ble framstilt for varetektsfengsling, er grunnleggeren (47) og eieren (29) av en butikk som selger utstyr for spionasje i Oslo. De to ble pågrepet etter at politiet ransaket forretningen mandag. - De to er siktet for grovt ran eller medvirkning til grovt ran, opplyser politiinspektør Bjørn Andersen ved Rogaland politidistrikt til NTB.

Varetekt

Politiet begjærte begge varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Sorenskriver Olav T. Laake ga politiet medhold, og fengslet både 29-åringen og 47-åringen i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene er dessuten i isolasjon.

47-åringen påkjærte kjennelsen på stedet, opplyser hans forsvarer, advokat Anja Hellander til NTB.

- Han erkjenner ikke straffskyld og stiller seg uforstående til siktelsen, sier Hellander.

Hun vil ha sitt støtteskriv til Gulating lagmannsrett klar i løpet av morgendagen.

29-åringen erkjenner heller ingen straffeskyld, opplyser advokat Henrik Bliksrud til NTB. - Han stiller seg uforstående til siktelsen, og opplever situasjonen som svært vanskelig, sier Bliksrud. Han måtte tre inn som forsvarer for advokat Karen Forbrigd, fordi hun var opptatt. 29-åringen tok derfor betenkningstid, og tar stilling til om han vil påkjære kjennelsen når han har snakket med sin advokat i helgen.

Bevoktning

47-åringen ble framstilt for fengsling først. Politiinspektør Ingrid Tjørhom ba om lukkede dører, noe Hellander sa seg enig i.

Politiadvokaten og forsvareren ville heller ikke at den siktede 47-åringen skulle føres inn i rettssalen før pressen hadde forlatt lokalene. Hele femte etasje i Tinghuset ble så stengt før 47-åringen ble hentet til fengslingsmøtet.

29-åringen som ble siktet samtidig med 47-åringen, ble to timer senere framstilt for varetektsfengsling i Stavanger.

Siktet

I alt seks personer er siktet i ranssaken. I tillegg til de to som ble framstilt for varetekt onsdag, er en mann etterlyst og tre menn sitter varetektsfengslet i Göteborg.

- Vi har begjært de tre utlevert til Norge, men har ennå ikke fått noen avgjørelse, sier Andersen. I alt 140 politifolk jobber med etterforskningen av ranet på Norsk Kontantservice i Stavanger 5. april. Politimannen Arne Sigve Klungland ble skutt og drept under ranet.

Flere medier meldte i dag at politiet vet hvem som drepte Klungland.

- Slike meldinger er svært beklagelige. Etterforskningsledelsen vet ikke hvem som drepte Klungland, understreker Andersen.

(NTB)