Fengslet i fire uker

Begge de norske siktede i forbindelse med ranet i Stavanger, er varetektsfengslet i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Under tung politibevoktning kom de to ranssiktede Oslo-mennene til Tinghuset i Stavanger. Begge ble varetektsfengslet i fire uker.

De to mennene som ble framstilt for varetektsfengsling, er grunnleggeren (47) og eieren (29) av en butikk som selger utstyr for spionasje i Oslo. De to ble pågrepet etter at politiet ransaket forretningen mandag. - De to er siktet for grovt ran eller medvirkning til grovt ran, opplyser politiinspektør Bjørn Andersen ved Rogaland politidistrikt til NTB.

Varetekt

Politiet begjærte begge varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Sorenskriver Olav T. Laake ga politiet medhold, og fengslet både 29-åringen og 47-åringen i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene er dessuten i isolasjon.

47-åringen påkjærte kjennelsen på stedet, opplyser hans forsvarer, advokat Anja Hellander til NTB.

- Han erkjenner ikke straffskyld og stiller seg uforstående til siktelsen, sier Hellander.

Hun vil ha sitt støtteskriv til Gulating lagmannsrett klar i løpet av morgendagen.

29-åringen erkjenner heller ingen straffeskyld, opplyser advokat Henrik Bliksrud til NTB. - Han stiller seg uforstående til siktelsen, og opplever situasjonen som svært vanskelig, sier Bliksrud. Han måtte tre inn som forsvarer for advokat Karen Forbrigd, fordi hun var opptatt. 29-åringen tok derfor betenkningstid, og tar stilling til om han vil påkjære kjennelsen når han har snakket med sin advokat i helgen.

Bevoktning

47-åringen ble framstilt for fengsling først. Politiinspektør Ingrid Tjørhom ba om lukkede dører, noe Hellander sa seg enig i.

Politiadvokaten og forsvareren ville heller ikke at den siktede 47-åringen skulle føres inn i rettssalen før pressen hadde forlatt lokalene. Hele femte etasje i Tinghuset ble så stengt før 47-åringen ble hentet til fengslingsmøtet.

29-åringen som ble siktet samtidig med 47-åringen, ble to timer senere framstilt for varetektsfengsling i Stavanger.

Siktet

I alt seks personer er siktet i ranssaken. I tillegg til de to som ble framstilt for varetekt onsdag, er en mann etterlyst og tre menn sitter varetektsfengslet i Göteborg.

- Vi har begjært de tre utlevert til Norge, men har ennå ikke fått noen avgjørelse, sier Andersen. I alt 140 politifolk jobber med etterforskningen av ranet på Norsk Kontantservice i Stavanger 5. april. Politimannen Arne Sigve Klungland ble skutt og drept under ranet.

Flere medier meldte i dag at politiet vet hvem som drepte Klungland.

- Slike meldinger er svært beklagelige. Etterforskningsledelsen vet ikke hvem som drepte Klungland, understreker Andersen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer