Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fengslet mafiaboss smuglet info i skittentøyet

Siciliansk mafia benytter seg av klassiske metoder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den italienske mafiabossen Leonardo Vitale sitter for tida bak lås og slå på Sicilia. Det har imidlertid ikke hindret ham i å utføre sine familieoppgaver, hevder italiensk påtalemyndighet.

Vitale skal nemlig ha smuglet ut informasjon og beskjeder gjennom skittentøy, som jevnlig ble hentet ut fra fengselet av besøkende familie. I en av skittentøysvaskene ble det funnet ordrer om å presse lokale vinhandlere for penger, melder AP.

Dette var det siste av flere tegn på at italienske forsøk på å slå hardt ned på organisert kriminalitet, ikke har lykkes helt.

- Selv om de sitter i fengsel, prøver mafiasjefene å kommunisere med verden på utsiden. Til og med i dag ser det beklageligvis ut til at de klarer det, sa Palermo-aktor Alfredo Morvillo under en pressekonferanse i ettermiddag.

Opprullingen av skittentøyskandalen kom i etterkant av en storstilt razzia mot antatte medlemmer av Vitale-klanen i Palermo i morgentimene i dag.

Mer enn 300 politifolk ble satt inn for å pågripe 24 mennesker som knyttes til organisert kriminalitet.

Blant de pågrepne var Vitales kone, som nå er siktet for å formidle beskjedene i skittentøyet, og hans svigerinne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media