Fengslet nordmann (45): - Lider ingen nød

Avslo tilbud om hjelp fra norsk UD.

FENGSLET: Den 45-årige nordmannen har siden søndag sittet arrestert i Gambias hovedstad Banjul, etter å ha blitt tatt sammen med seks smågutter på soverommet sitt. Foto: PRIVAT, DEMIANPZ/CREATIVECOMMONS
FENGSLET: Den 45-årige nordmannen har siden søndag sittet arrestert i Gambias hovedstad Banjul, etter å ha blitt tatt sammen med seks smågutter på soverommet sitt. Foto: PRIVAT, DEMIANPZ/CREATIVECOMMONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 45-årige nordmannen som sitter fengslet i Gambia etter å ha blitt tatt med seks smågutter på soverommet sitt, ønsker foreløpig ikke spesiell assistanse fra norske myndigheter. Det meddelte han sin advokat Sigurd Klomsæt i dag, etter å ha fått besøk av Norges honorære (ulønnede, red.anm.) konsul i landet, Robert Hardmark.

- Han forteller at han er blitt godt behandlet, og at han ikke lider noen nød, sier Klomsæt til Dagbladet.

Hos Interpol 45-åringen grunngir avslaget på bistandstilbudet med at han «ikke vet hva som skjer framover».

Dagbladet kjenner til at ved saker der nordmenn blir pågrepet for seksuelle overgrep i utlandet, frasier de seg ofte bistand fra norske myndigheter.

Hardmarks samvær med 45-åringen foregikk på Interpols kontor i Gambias hovedstad Banjul. Dagens beskjed til Klomsæt er første gang advokat og klient har hatt kontakt siden nordmannen ble arrestert søndag.

Ifølge Suleyman Secka, sjefinspektør i det gambiske politiet, er nordmannen samarbeidsvillig.

- Han er ikke formelt avhørt, og vi har ikke siktet ham ennå; vi ønsker å etterforske mer før vi gjør det, sier Secka til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer