Fengslet nordmann i Arizona sendes hjem – mot sin vilje

Norske John Kristoffer Larsgard (39), som sitter fengslet i Arizona, skal nå sendes hjem – mot sin vilje.

Larsgard har sonet ferdig sin ordinære straff, men ble overført til føderal varetekt i Florence fordi visumet hans hadde gått ut. Her soner han sammen med blant annet immigranter som ulovlig prøvde å ta seg inn i USA fra Mexico, og som i likhet med nordmannen nå venter på å bli deportert hjem. Det skriver VG.

Larsgard ble pågrepet i september 2011 da han kjørte feil vei og mot en folkemengde under en musikkfestival i byen. Han ble funnet skyldig i kroppsskade med dødelig våpen og dømt til 7,5 års fengsel i Arizona, som er kjent for å ha blant de strengeste straffutmålingene og soningsforholdene i USA.

Til VG sier moren Liv Larsgard, som var passasjer i bilen i 2011, at sønnen ikke ønsker å komme hjem, men at han ønsker å bli i USA for å renvaske sitt navn.

– Han vil bli for å slåss for sin rett. Blir han deportert og utvist, er det vanskelig for han å komme inn igjen for å kjempe for sakene sine. Han har ikke gjort noe av det han beskyldes for, sier hun.

For tre år siden søkte Larsgard om å bli henrettet fordi han ble fratatt et av medikamentene han brukte mot smertelindring i fengselet. Nordmannen fikk avslag på søknaden om dødssprøyte.