Fengslet nynazist jobbet samme sted som Morgan og Ola-Conny

- Skremmende og alvorlig.

HITLER PÅ GÅRDEN: Hitler var en av flere kjente personligheter som politiet fant bilder av da de gikk gjennom gården til en av de tre mistenkte i Falkenberg-saken. Foto: Det svenske politiet
HITLER PÅ GÅRDEN: Hitler var en av flere kjente personligheter som politiet fant bilder av da de gikk gjennom gården til en av de tre mistenkte i Falkenberg-saken. Foto: Det svenske politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fire personer er mistenkt etter at det svenske politiet fant 550 kilo dynamitt i Falkenberg forrige helg.

Fredag skriver Expressen at en av dem, en mann i 30-årene kjent i det nazistiske miljøet, jobbet på Gekås.

Det bekrefter Jan Wallberg, daglig leder for varehuset i Ullared, om mannen som ble arrestert etter at politiet fant 50 kilo sprengstoff i hjemmet hans.

- Han var lagerarbeider sommeren 2011, sier Wallberg til Expressen.

Mannen i 30-årene skal også tidligere ha blitt dømt for rasisitisk motivert vold.

Gekås har blitt et kjent varemerke også her hjemme som følge av serien «Ullared» på TVNorge, samt oppfølgeren «Morgan og Ola-Conny».

Sistnevnte serie har kjøpesenterarbeiderne Morgan Karlsson og Ola-Conny Wallgren i hovedrollene.

Førstnevnte omtaler tanken på å ha jobbet med den mistenkte som skremmende, på tross av at han ikke kan erindre å ha arbeidet sammen med ham.

- Det er skremmende og alvorlig. Jeg jobber på en arbeidsplass der man tror det beste om alle, derfor er dette en stor overraskelse, sier Morgan Karlsson til Expressen.

Mannen i 30-årene er en av to som så langt har blitt arrestert i saken. Blant de mistenkte er også en lokalrepresentant for partiet Sverigedemokratene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer