- Fengslet på grunn av Johnny Olsen

- Hadde det ikke vært for at Johnny Olsen var innblandet i denne saken, ville ikke min klient blitt fengslet, sier advokat Kjell Holden. Han forsvarer 19-åringen som er siktet etter skytingen i Oslo natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Holden begjærte sin klient løslatt, men Oslo forhørsrett fengslet i dag den 19 år gamle Oslo-mannen i fire uker, med brev- og besøksforbud. Ifølge 19-åringens politiforklaring har han verken skutt eller truet noen.

- Her er det ofrene som er blitt siktet, etter min oppfatning. Det er åpenbart at det var et større antall blitzere som angrep, enn det var fra den siden min klient tilhører, sier Holden til NTB.

Han sier at 19-åringen ble livredd etter at han skal ha fått tåregass sprayet i ansiktet.

- Se på taxien de tre tok seg inn i. Den ene ruten er knust. Det er blitzerne som står bak det, sier Holden som viser til blant annet vitneforklaringer.

Holden sier at 19-åringen ikke er sentral i høyreekstremistmiljø et. Ifølge politiet er han imidlertid en del av miljøet, og han er blant annet tiltalt i en voldssak som kommer opp for Oslo byrett denne våren. Også 18-åringen fra Nittedal, som er siktet etter skytingen natt til i går, er tiltalt i en voldssak som kommer opp senere i vår.

(NTB)

OFFER I FENGSEL? Advokaten til den 19 år gamle høyreekstremisten som ble varetektsfengslet i dag for fire uker, hevder hans klient er offeret i voldsepisoden natt til søndag.