Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fengslet på nytt for drapet på musikeren Paul Simmons (25)

Bedrageridømte menn.

- DREPT: Politiet mener musikeren Paul Simmons ble drept på et hotell i Oslo. Politiet er svært hemmelighetsfulle i saken som i politiet går under navnet "Comfort-saken". Foto: Foto: Marius Nyheim Kristoffersen
- DREPT: Politiet mener musikeren Paul Simmons ble drept på et hotell i Oslo. Politiet er svært hemmelighetsfulle i saken som i politiet går under navnet "Comfort-saken". Foto: Foto: Marius Nyheim Kristoffersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Musikeren Paul Simmons (25) døde på Ullevål sykehus i Oslo 9. februar i år.

To dager tidligere falt han om på en fest på et rom på Comfort Hotell Børsen i Oslo sentrum. Nesten en måned senere ble to menn, en 35-åring og en 33-åring, pågrepet og siktet for å ha drept ham.

Begge ble i dag varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud. De to drapssiktede mennene nekter straffskyld og ønsket seg løslatt fra varetekt.

På rommet 35-åringen var sammen med Simmons på hotellet, og skal ha forklart at 25-åringen brått fikk et illebefinnende.

Det ble først antatt at Simmons døde av hjertesvikt, før det ble avdekket at han kan ha blitt drept. Politiet ønsker ikke å kommentere hvordan det ble avslørt. Når unge mennesker dør tilsynelatende uforklarlig gjennomføres det rutinemessig en obduksjon.

Politiet mener mennene lurte Simmons for et stort pengebeløp før han ble drept, og Dagbladet kunne i forrige uke fortelle at politiet har funnet omtrent 300 000 i kontanter som de mener mennene fralurte Simmons. Begge de to mennene er tidligere dømt for bedrageri.

Bedrageridømt Som Dagbladet skrev tirsdag denne uka ble de to mennene den 25. og 28. september dømt i to separate tilståelsesdommer i Oslo tingrett.

I dommen mot 33-åringen heter det at han 27. september i fjor tok seg inn i lokalene til Ferner Jacobsen på Fornebu senter, og stjal 106 Canada Goose-jakker, og han er dømt til 120 dagers fengsel.

NEKTER STRAFFSKYLD: 33-åringen.
NEKTER STRAFFSKYLD: 33-åringen. Vis mer

Canada Goose-jakkene hadde en samlet verdi av 300 000 kroner.

Den 35 år gamle bergenseren har på sin side innrømmet at han fraktet mellom 80 og 90 Canada Goose-jakker fra et lager i Oslo til et lager i Drammen i desember i fjor, til tross for at han forsto at jakkene var utbytte av en straffbar handling, og han er dømt til 45 dagers fengsel.

Etterforsker 2006-dødsfall
Politiet undersøker også om 35-åringen kan ha hatt befatning med en dødsfall i 2006. Han er ikke siktet for dette.

- Jeg kan bekrefte at vi ser på et dødsfall fra 2006, hvor en av de siktede var til stede. Vi etterforsker nå denne saken, sa politiadvokat Andreas Strand til Dagbladet i mai i år.

Som i Simmons-saken var 35-åringen til stede i forkant da en 26 år gammel mann fra Bergen døde på et rom på Radisson-hotellet på Holbergs plass i Oslo i slutten av august 2006.

NEKTER STRAFFSKYLD: 35-åringen.
NEKTER STRAFFSKYLD: 35-åringen. Vis mer

Saken i 2006 ble etterforsket som et mistenkelig dødsfall, men henlagt uten at noen ble siktet. Siden den gang har etterforskningen ligget på is, før politiet begynte å se på saken på nytt. Den nå 35 år gamle mannen hadde den gang status som vitne. Det har han fortsatt.

- Han ble den gang avhørt som vitne, fordi han var til stede. Da han ble pågrepet i mars i år fortalte han selv i avhør om episoden, og han sier at han ikke hadde overhode ikke hadde noe med at han døde å gjøre, sa hans forsvarer Benedict de Vibe til Dagbladet i mai.

Hans Olav Bytingsvik ønsket ikke å kommentere saken etter dagens fengslingsmøte.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!