Fengslingen opprettholdes - Orderud gård kan bli solgt

De dømte i Orderud-saken må fortsatt sitte varetektsfengslet. Dermed blir Orderud gård etter alt å dømme solgt, ifølge Per Orderuds advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesteretts kjæremålsutvalg avviser kjæremålet fra Veronica og Per Orderud og Kristin Kirkemo Haukeland. De tre ble pågrepet umiddelbart etter dommen på 21 års fengsel i trippeldrapssaken, og deretter varetektsfengslet for åtte uker.

-På vegne av Kristin Kirkemo Haukeland er vi skuffet, sier hennes forsvarer Tor Kjærvik til NTB.

Kjærvik vil ikke kommentere avgjørelsen ytterligere.

Ifølge Per Orderuds advokat, Cato Schiøtz ville avviklingen av Orderud gård starte umiddelbart, dersom fengslingen ble opprettholdt.

Trolig vil gården være solgt i løpet av en måned, har Schiøtz opplyst overfor Dagbladet.

- Slik gården drives i dag, med innleid hjelp, drives den med underskudd. Regningen ligger i dag på rundt 30000 kroner i måneden. Ekteparet har betalt dette ut fra en driftskreditt i banken, men denne vil ikke vare lenge, sier advokat Cato Schiøtz.

- Hvorfor drive gården videre med tap i noen måneder når det ikke synes å være noen redning? sier Schiøtz.

Les hele saken: Gården selges... hvis Høyesterett sier nei

Lars Orderud, som har hatt ansvaret for driften av gården etter et ekteparet Orderud ble fengslet, sier imidlertid til NTB at gården ikke skal selges.

- Det kan bli aktuelt i leie ut dyra på gården inntil saken kommer i retten, og det har meldt seg noen som er villig til å overta dyra fram til da, sier Lars Orderud til NTB.

En annen utgang på saken er at dyreholdet og melkeproduksjonen blir avsluttet i løpet av et par måneder, men resten av driften på gården vil bli opprettholdt, opplyser han.

- Det er feil at gården er til salgs, men fordi vi må leie inn folk for å passe dyra, går ikke driften i hop økonomisk, sier han.

(Dagbladet.no/NTB)