Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fengslingsmøte bak lukkede dører

De to 17-åringene som er siktet for forsettlig drap på Arve Beheim Karlsen fra Hafslo, ble i dag framstilt for varetektsfengsling ved Indre Sogn forhørsrett. Samtidig etterlyser politiet tre vitner som kan kaste lys over hendelsesforløpet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge siktelsen har 17-åringene kastet eller dyttet Beheim Karlsen i Sogndalselva, eller medvirket til dette, med den følge at han druknet.

Lukket møte

Dommer Steinar Velle valgte å lukke fengslingsmøtet for offentligheten, av hensyn til at det kunne vanskeliggjøre opplysningen av saken dersom pressen fikk være til stede, og av hensyn til siktedes unge alder.

Politiinspektør Evju opplyste at det var fare for bevisforspillelse som lå til grunn for begjæringen om varetektsfengsling.

Bilførere

- Vi kommer stadig videre i arbeidet med å finne ut hva som skjedde i halvtimen mellom klokken 23.30 og midnatt sist fredag, men har behov for flere opplysninger, sier lensmann Arne Johannessen i Sogndal til NTB.

Politiet etterlyser derfor en person som lørdag formiddag ble observert under gangbrua og gående langs elva. De er også interessert i å komme i kontakt med førerne av to personbiler, en hvit og en rød, som like før midnatt fredag kjørte i rundkjøringen like ved gangbrua. De kjørte foran en tankbil fra Tine Meierier.

Politiet har snakket med føreren av denne tankbilen, men ønsker altså også å snakke med førerne av de to personbilene foran.

Bevisforspillelse

- Vi har nå avhørt 20-30 vitner. Det er mange viktige vitner, men jeg ønsker ikke å kommentere om noen av vitneutsagnene har hatt betydning for utferdigelsen av drapssiktelsene mot de to 17-åringene. Vi er nå i en fase av etterforskningen hvor det er uhyre viktig å ikke si for mye, sier Johannessen.

Etterforskningen av Arve Beheim Karlsens dødsfall fortsetter med full styrke. Til sammen er 20 mann fra Sogndal politidistrikt, Kriminalpolitisentralen, Sogndal lensmannskontor og andre lensmannskontor i området satt inn i etterforskningen.

<B>FENGSLINGSMØTE: </B>Politiinspektør Knut Erik Evju (t.v.) i samtale med Odd Arne Nilsen, som forsvarer en av 17-åringene som er siktet for forsettlig drap på Arve Beheim Karlsen.