Fengslingsmøte bak lukkede dører

Politiet begjærte halvsøstrene Veronica Orderud og Kristin Kirkemo varetektsfengslet for åtte nye uker da Nedre Romerike forhørsrett ble satt torsdag. Behandlingen foregår bak lukkede dører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor Bjørn Arne Tronier begjærte lukkede dører av hensyn til etterforskningen. Advokat Tor Kjærvik, Kristin Kirkemos forsvarer, motsatte seg dette. Han mener at det ikke ville fremkomme noe i retten som ikke allerede er offentlig kjent. Dommer Åge Karlsen tok likevel aktors begjæring til følge.

Advokat Frode Sulland, Veronica Orderuds forsvarer, ønsket også at behandlingen skulle gå for lukkede dører. Hans klient skal i retten forklare seg blant annet om sin helsetilstand, og av hensyn til privatlivets fred ønsket han at Veronica Orderud skulle få forklare seg uten pressen til stede.

De to søstrene fremstilles i det samme rettsmøtet, men det var bare Kristin Kirkemo som møtte da fengslingsmøtet startet. Veronica Orderud ønsker ikke å møte lillesøsteren sin, som hun har et anstrengt forhold til. Selv om de to ikke satt sammen i rettssalen, så de hverandre i tinghuset før fengslingsmøtet startet på Lillestrøm torsdag morgen.

Begge søstrene nekter for å ha noe med drapet å gjøre, men i politiavhør skal begge to ha sagt at de tror den andre kan ha noe med drapene å gjøre.

NTB