Fengslingsmøte for åpne dører

For første gang siden pågripelsene i juni gikk torsdag et fengslingsmøte i Orderud-saken for åpne dører. Men det var bare ekteparet Per Kristian og Veronica Orderud som ville forklare seg for retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere ganger gråt Per Kristian Orderud åpenlyst mens forhørsretten behandlet politiets fengslingsbegjæring om fire nye ukers varetekt for ham og de tre andre siktede.

Samtlige fire siktede i trippeldrapssaken nekter fremdeles straffskyld på det mest vesentlige punktet i siktelsen - nemlig punktet om overlagt trippeldrap eller medvirkning til dette.

Iskaldt forhold

Da rettsmøtet startet i Nedre Romerike forhørsrett i dag klokken 10 var Veronica Orderud ikke til stede i rettslokalet. Hun ville ikke møte sin søster Kristin Kirkemo og Kristins tidligere samboer Lars Grønnerød i forhørsretten. Derfor måtte disse to forlate rettslokalet da Veronica Orderud forklarte seg.

Både Veronica Orderud og mannen Per Kristian Orderud holder fortsatt fast på at de ikke hadde noe motiv for å ta livet av Anne Orderud Paust og hennes og Per Kristians foreldrene, Kristian og Marie Orderud.

I avhør har de forklart at de fredagen før drapene skjedde snakket med sin advokat om at det gikk mot en løsning i eiendomstvisten med Per Kristian Orderuds foreldre om overtakelse av gården.

Uforstående

Både Per Kristian og Veronica Orderud stiller seg uforstående til påstanden fra aktor, politiadvokat Bjørn Arne Tronier, om at Per Kristian skal ha hatt et økonomisk motiv for å ta livet av sine foreldre og sin søster.

Lars Grønnerød ble i går siktet for å ha plassert eller medvirket til å ha plassert en sprengladning under Anne Orderud Pausts bil i fjor sommer. Dette nekter han straffskyld for, men han erkjenner straffskyld for å ha overrakt våpen til ekteparet Orderud i april i år. Det var disse våpnene politiet mener at ble brukt i trippeldrapet i Sørum i pinsen i år.

(NTB)