Fengslingsmøte uten obduksjonsrapport

SKIEN (Dagbladet.no): Politiet møtte til fengslingsmøtet i dag uten den foreløpige obduksjonsrapporten. Sliten og gråtende satt Gamal Hosein og hørte på politiets begrunnelser for å fengsle ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da politiadvokat John Borgen troppet opp i Skien forhørsrett i ettermiddag hadde han lite å si om selve liket som ble funnet i går. Han kunne ikke engang fortelle dommerfullmektig Marianne Linnestad om det faktisk er savnede Gry som ble funnet i Porsgrunn i går, opplyser politikilder til Dagbladet.no

Siden liket ble funnet er det blitt undersøkt visuelt av Kriposteknikere, og i formiddag startet obduksjonen ved Rikshospitalet i Oslo. Men noen foreløpig rapport fra obduksjonen, eller i det minste en sikker identfisering forelå ikke da politiadvokat Borgen gikk inn i rettsmøtet klokka 13.40 i dag. Verken skriftlig eller muntlig.

Ingen argumenter

Det betyr at politiet ikke kunne bruke liket som et arguemnt for videre fengsling, på en så sterk måte som man hadde håpet på. Politiet kunne ikke konstatere at den døde kvinnen er drept, om det faktisk er Gry eller om Gamal Hosein kan knyttes til liket. Hadde politiet hatt slike opplysninger ville trolig en begjæring om fengsling ikke vært vanskelig å få gjennomslag for.

Politiet mener Gamal Hosein må fengsles i fire uker fordi det er fare for at han skal rømme fra landet, og fordi politiet mener han kan ødelegge etterforskningen eller bevis i saken. For ett døgn siden var politiet av en helt annen oppfatning, men det før liket ble funnet.

Ba om alternativ

Bak dørene i det lukkede rettsmøtet i dag ba Gamal Hoseins forsvarer, Jan Erik Granmo, om at hans klient blir løslatt. Politiet mener Hosein kan påvirke etterforskningen, nå som han vet at han kone trolig er funnet.

Gamals Hosiens forsvarer er av en annen oppfatning. Han mener drapssiktede ikke kan påvirke selve obduksjonen eller eventuelle tekniske spor politiet allerede har sikret. Politiet på sin side mener at Gamal Hosein kan forsøke å påvirke vitner i Israel, og eventuelt skjule spor på et sted der Gry skal angivelig ha blitt dumpet i elva.

Politiadvokat Borgen sa i rettsmøte at faren for at Gamal skulle rømme landet var stor, ettersom han var fra Israel og har et kontaktnett rundt seg der nede. Som et alternativ til fire ukers fengsling har forsvarer Granmo foreslått at Gamal får meldeplikt. Politiet står jo også fritt til å spane på Hosein dersom han settes fri.

Gråt i retten

Tydelig nedbrutt kom Gamal Hosein til retten. Han gråt åpenlyst, stirret ned i bordplaten og ville ikke si noe i retten.

-Det dere ser forteller hvordan min klient har det akkurat nå, sa forsvarer Jan Erik Granmo.

På grunn av det enorme presseoppbudet var saken flyttet til byrettsalen.

Det er ventet at dommerfullmektig Marianne Linnestad kommer med sin kjennelse fklokken 09.00 i morgen tidlig.

PREGET: Gamal Hosein var tydelig nedbrutt da han møtte i retten i dag.