MØTTE PRESSEN:  Politiadvokat Christian Hatlo møtte pressen etter fengslingmøtet i Oslo tingrett i dag.MMS: Hans-Martin Thømt Ruud
MØTTE PRESSEN: Politiadvokat Christian Hatlo møtte pressen etter fengslingmøtet i Oslo tingrett i dag.MMS: Hans-Martin Thømt RuudVis mer

- Fengslingsmøtet gikk rolig for seg

Politiadvokat Christian Hatlo sier Breivik fikk anledning til å si noe, men at stemningen ikke var aggressiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiadvokat Christian Hatlo møtte pressen etter fengslingsmøtet i Oslo tingrett tidligere i dag.

- Siktede fikk anledning til kort å si noe. Fengslingsmøtet foregikk rolig. Det var ikke noen aggressiv stemning. Han hadde på seg en sort dress, men det forelå ikke noen spesielle krav rund dette, sier Hatlo.

Før fengslingsmøtet ble det kjent at Anders Behring Breivik hadde forberedt en tale som han ønsket å lese opp i retten. Dette var en av grunnene til at det ble besluttet at det skulle være fullstendig referatforbud fra rettsmøtet. Pressen fikk heller ikke lov til å være til stede.

Hatlo ønsker ikke å kommentere noe om hva siktede sa, men sier det ikke hadde noe direkte med straffesaken å gjøre. Siktedes forsvarer Geir Lippestad sa tidligere i dag at Breivik ville snakke om «sine synspunkter på ulike ting.»

Oslo tingrett besluttet varetektsfengsle Anders Behring Breivik for åtte nye uker, de første fire ukene vil han sitte i fullstendig isolasjon. 

Retten mente fortsatt isolasjon er nødvendig da det er en fare for at Breivik vil kunne bruke andre innsatte på Ila til å påvirke etterforskningen, forspille bevis eller kontakte eventuelle medhjelpere.

Ifølge politiadvokat Hatlo er det forsatt for tidlig å konkludere om sikta var alene om terrorhandlingene eller om han hadde medhjelpere.